Ferenc, Olívia
-3 °C
2 °C

Nem bírta az AusOpen terhelését, összeesett a pályán

2019.01.14. 15:38

Ijesztő jeleneteket hozott az idei Australian Open első játéknapja: a Petra Martic ellen kieső Heather Watsont is kezelni kellett a mérkőzés közben, a németek sztárja, Andrea Petkovic pedig a pályán esett össze, és nem is bírta folytatni a meccsét Irina-Camelia Begu ellen – írja a news.com.au.

A korábban a top 10-et is megjárt Petkovic az első szettet rövidítéssel nyerte 7:6–ra, a másodikban viszont éppen 4:3–ra vezetett román ellenfele, mikor 30 mindnél egy return után összeesett, és a földön zihálva próbálta összeszedni magát.

A 31 éves teniszezőnő ettől láthatóan nem lett jobban, így többen a segítségére siettek, és hiába próbált felállni, újból a földre került. Pár perc múlva már az orvosi stáb is odaért, akik megmérték Petkovic pulzusát és vérnyomását, később sikerült felkelnie a német játékosnak, de csak a székéig jutott, nem tudott újra teniszezni.

A meccset így végül Begu nyerte meg, a német pedig a meccs után arról beszélt, hogy a hőség lehetett az oka a rosszullétének. Mint mondta, múlt héten influenzás volt, a legyengült szervezete pedig valószínűleg nem tudott megbirkózni a terheléssel. Petkovic elmondta, az orvosa engedélyezte, hogy játsszon, és bár kicsit gyengének érezte magát a meccs előtt, erre azért nem számított.

Jól éreztem magam, a második szett elején viszont kezdtek jelentkezni a koordinációs gondok a dehidratáltság és a hőség miatt. A mai meccs nagyon megterhelő volt, mindent megtettem ameddig csak tudtam, de végül beleütköztem egy falba. Ennek ellenére nagyon büszke vagyok magamra, mert az elmúlt napokban jó pár nehézséggel kellett szembenéznem.

– értékelt a teniszezőnő.

Nem ő volt egyébként az egyetlen játékos, akit ápolni kellett meccs közben: a brit Heather Watsont a szorongás és a hőség kombinációja hátráltatta hétfőn, az orvosoknak is foglalkozni kellett vele, és valószínűleg részben emiatt szenvedett simán, 6:1, 6:2-es vereséget a horvát Petra Martic ellen. 

Watson egyébként elmondta, hogy nem először történt vele ilyesmi, sőt, elég gyakran vannak pánikrohamai az ezekhez hasonló stresszes helyzetekben, és hozzátette, hogy ha ez így marad,

akkor nem fogja tudni folytatni a teniszezést.

Hétfőn kezdődött el az idei Australian Open, és már az első játéknap hozott izgalmakat: Babos Tímea továbbjutott, csakúgy mint Federer és Nadal, de meglepetések is voltak, kiesett például a kilencedikként kiemelt John Isner, Andy Murray pedig maratoni játszmában búcsúzott a tornától.