Fucsovics megingott, de továbblépett az AusOpenen

2019.01.15. 05:47

Fucsovics Márton győzelemmel kezdett az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A legjobb magyar férfi teniszező a harmadik szettben és annak rövidítésében ingott meg, egyébként uralta a meccset spanyol riválisával, Albert Ramosszal szemben. 

A világranglista 38. helyén álló játékos 3 óra és 15 perc alatt nyert a 35 fokos hőségben.

Fucsovics kezdte a meccset, az első két pont azonban a spanyolé lett. A nyíregyházi játékos onnan négy remek szervával fordított az első gémben. Majd rögtön az első alkalomnál elvette ellenfele adogatását, és ezt az előnyt meg is tartotta a szett végéig.

A második játszmában is jól kezdett, de akkor a balkezes spanyol visszajött, 4:4 után azonban a magyar ellenállhatatlan volt, és növelte előnyét.

A harmadik szett nem alakult jól, és végül rövidítésben Ramosé lett. Fucsovics a mérkőzés ezen szakaszában lényegesen többször hibázott, 31 ki nem kényszerített hibája volt, hárommal több, mint az első két játszmában.

Fucsovics Márton a spanyol Albert Ramos-Vinolas ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2019. január 15-én.
Fucsovics Márton a spanyol Albert Ramos-Vinolas ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2019. január 15-én.
Fotó: Lynn Bo Bo / MTI / EPA

A negyedikben azonban megint az első szervagémnél jobb volt a 64. helyen álló spanyolnál, és az előnyét őrizve megnyerte a meccset.

  • Fucsovics Márton–Albert Ramos (spanyol) 6:3, 6:4, 6:7 (5:7), 6:3

A tavaly nyolcaddöntős magyarnak a következő körben a horvát Borna Ćorić lesz az ellenfele. A 188 centis Ćorić a 12. a világranglistán, és az első körben mindössze 9 gémet veszítve lépett túl. Nagy bravúr lenne a magyartól, ha elbúcsúztatná. 

A nőknél a magyar származású, brit színekben versenyző Konta Johanna öldöklő küzdelemben ment tovább. A döntő szett rövidítését 10-7-re nyerte meg az ausztrál Tomljanoviccsal szemben. Konta az első szettet is a rövidítésben hozta 7-6-ra.

A svájci színeket képviselő, szintén magyar gyökerekkel rendelkező Bacsinszky Tímea az orosz Kasatkinán lépett át, a második szettben 6:0-val.