Katalin
-2 °C
3 °C

Federert nem engedte be a biztonsági őr az öltözőbe az AusOpenen

2019.01.19. 16:09

Ha a Eurosportnak nem lenne videója az esetről, valószínűleg el sem hinnénk, mi történt szombaton Roger Federerrel az Australian Openen.

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság hatszoros győztese, korábbi világelső, és sokak által minden idők legjobb teniszezőjének tartott svájci sportoló a szabadnapján, edzeni érkezett a melbourne-i teniszközpontba. Csakhogy hiába a világ egyik legismertebb sportolója valaki, ha egy olyan öltözőbe szeretne bejutni belépőkártya nélkül, aminek ajtajába a világ egyik legszigorúbb biztonsági őrét helyezte a vakszerencse.

Federerrel éppen ez történt. Mint a videón látható, a föld szinte minden pontján ismert teniszező elfelejtette magával vinni a belépőkártyáját, az ajtónálló pedig vagy nem ismerte fel, vagy – teljes joggal! – úgy gondolta, hogy belépőkártya nélkül az úristen sem juthat át rajta, a szabály az szabály.

Federer mindenesetre zokszó nélkül együttműködött a biztonsági személyzettel, és kivárta amíg arra jár csapatának egyik belépővel rendelkező tagja, akivel együtt már engedélyezték számára, hogy bemenjen az öltözőbe.