Kelemen, Klementina
-3 °C
4 °C

Junior női párosban is magyar játssza az AusOpen-döntőt

2019.01.24. 12:45

Nagy Adrienn bejutott a junior párosok döntőjébe csütörtökön az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Az MTK 17 éves játékosa az elődöntőben a japán Nacumi Kavagucsival az oldalán 6:4, 2:6, 10-7-re verte döntő rövidítésben a 7. helyen kiemelt francia Loudmilla Benceikh-et és a máltai Francesca Curmit, írta az MTI.

A 3. helyen kiemelt magyar, japán kettős ellenfele a nyolcadikként rangsorolt amerikai Chloe Beck, Emma Navarro duó lesz a magyar idő szerint péntek reggel 8 óra körül kezdődő döntőben. Nagy Adrienn előzőleg a nyolcaddöntőben búcsúzott egyesben.

Legutóbb Babos Tímeának sikerült juniorként a páros döntőbe jutni Melbourne-ben, ő 2010-ben a kanadai Gabriela Dabrowskival alulmaradt a fináléban, mint ahogy Szávay Ágnes is 2005-ben a cseh Nikola Frankovával. Az eddigi egyetlen lány páros győzelem Kapros Anikó nevéhez fűződik, ő 2000-ben az ausztrál Christina Wheeler oldalán ünnepelhetett az Australian Openen, s emellett az egyest is megnyerte.

Női párosban Babos Tímea a francia Mladenoviccsal párban, magyar idő szerint péntek hajnal hatkor játssza a női egyes döntőjét az ausztrál Samantha Stosur és a kínai Suaj Csang ellen. Az indexen szöveges online formájában követhetik majd az eseményt.