Gyöngyi
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Idén már az 500-ba kerülne az AusOpen junior párosbajnoka

2019.01.30. 17:06

Nagy Adrienn az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság junior páros lány versenyének megnyerésével máris teljesítette az egyik idénre kitűzött célját. Az év hátralévő részében még szeretne valamelyik Grand Slam-tornán egyéniben is legalább a négy közé jutni, a felnőttek világranglistáján pedig bekerülni a legjobb 500 közé.

Az MTK színeiben versenyző, de főleg a pesterzsébeti Europe Tennis Centerben edző, 17 éves teniszező a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy partnerével, a japán Kavagicsu Nacumival novemberben álltak össze, miután az eredetileg választott párja az utolsó pillanatban lesérült. Mivel az első tornán, Mexikóban sikerült döntőbe jutniuk, azonnal elhatározták, hogy az ausztráliai előversenyen, majd az openen is együtt fognak játszani.

Nagy Adrienn a szüleivel, egyben edzőivel
Nagy Adrienn a szüleivel, egyben edzőivel

"Az előversenyen kicsit elizgultuk a döntőt, és elvesztettük, de ez azért nagy önbizalmat adott ahhoz, hogy az openen jól szerepeljünk. Az volt a célunk, hogy minél felszabadultabban játsszunk" - jelentette ki. Az elődöntő volt a legnehezebb mérkőzésük, mert nem játszottak jól, a finálét viszont már nem akarták elizgulni. "Azt hiszem, ez sikerült is" - fogalmazott, jelezve, úgy tervezi, párosban Wimbldonban is Kavagicsuval együtt fog indulni.

A melbourne-i egyéni szereplésről elmesélte, az első meccsén sikerült százszázalékot nyújtania, a második, majdnem háromórás mérkőzése sokat kivett belőle, ezért a harmadikon, a 16 között már nem tudta azt nyújtani, amit szeretett volna.

Nagy teniszcsaládból származik, edzői a szülei, Nagy Tamás és a korábbi háromszoros magyar egyéni bajnok, volt világranglista-84. Csurgó Virág. Ezúttal a 19 éves kora óta edzősködő Nagy Tamás kísérte el Melbourne-be Adriennt, ami nagy erőt adott a fiatal lánynak.

"Győzelme leírhatatlan, fantasztikus élmény volt, főleg azután, hogy a bölcsességfoga begyulladása miatt nem igazán jól sikerült a hazai felkészülés, és fizikailag nem volt még a megfelelő állapotban" - árulta el az apa, aki szerint lányáék az Australian Openen párosban végig jól játszottak, meccsről meccsre fejlődtek, a döntőben mindketten a maximumot nyújtották.

Nagy Adrienn a trófeával és játék közben
Nagy Adrienn a trófeával és játék közben

A jövőbeni tervekről annyit mondott Nagy Tamás, hogy az idei Grand Slameket még a junioroknál fogják lejátszani, ezeken kívül még egy-két junior versenyt vállalnak, hogy Adrienn-nek jó ranglistahelyezése legyen, de egyúttal elkezdik a profi felnőtt pályafutását is.

Csurgó Virág elmondta: még nagy a bizonytalanság abban, hogy Adrienn milyen felnőtt tornákon fog indulni, az új szabály szerint ugyanis a kis versenyeken más világranglista számít majd, és a WTA-rangsort csak a 25 ezer dolláros versenyektől veszik figyelembe.

Juhász Gábor, a Magyar Tenisz Szövetség sportigazgatója, egyben a magyar Fed Kupa válogatott szakvezetője közölte, hogy Nagy Adrienn 2017 óta egyike a Csillagok a jövőbe program támogatottjainak, és a Fed Kupa-keretbe is meghívást kapott. Azt sem titkolta, hogy a tehetséges versenyző a szövetségtől szabadkártyát kap a februárban a BOK Csarnokban sorra kerülő, 250 ezer dolláros WTA-torna selejtezőjére. (MTI/Index)