Stollár párosban elődöntős a pesti tenisztornán

2019.02.21. 13:21

A címvédő Stollár Fanny oldalán a brit Heather Watsonnal bejutott az elődöntőbe a budapesti 250 ezer dollár (70 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztorna páros versenyében.

A csuklósérüléséből visszatérő magyar játékos és partnere - akiket harmadikként emeltek ki a szervezők - csütörtökön Paula Kaniával és Jana Szizikovával találkozott, a lengyel-orosz duó búcsúztatta szerdán Jani Réka és a svéd Cornelia Emily Lister kettősét.

A nyitószettben Stollárék mind a négy adogatójátékukat elvesztették, míg az ellenfél csak egyet, amely ezzel 25 perc alatt játszmaelőnybe került (1:6). A folytatásban a magyar-brit páros 4:1-re elhúzott, majd a különbséget tartva remek röptejátékkal kiegyenlített (6:3), így jöhetett a tíz nyert pontig tartó döntő rövidítés.

Ebben Stollárék 4-0-ra majd 7-1-re megléptek, és onnan már nem engedték ki a kezükből a mérkőzést, amely 1 óra 20 percig tartott.

A tavaly a spanyol Georgina Garcia Perezzel tornagyőztes Stollárra és társára az elődöntőben a másodikként rangsorolt román Irina Begu és kazah Galina Voszkobojeva vagy a montenegrói Danka Kovinic és az új-zélandi Erin Routliffe vár.

A BOK Csarnokban a magyarok közül már csak Stollár van versenyben, de szerdán ő is búcsúzott egyesben. (MTI)

Páros, negyeddöntő:
   
Stollár Fanny, Heather Watson (magyar, brit, 3.)-Paula Kania, Jana Szizikova (lengyel, orosz) 1:6, 6:3, 10-4 - döntő rövidítés