Ultimátumot kapott a kormánytól a teniszszövetség

2019.03.11. 13:50

A sportért felelős államtitkár, Szabó Tünde felszólította a Magyar Tenisz Szövetséget (MTSZ), hogy haladéktalanul vonja vissza a nemzetközi füves pályás tenisztorna rendezési igényét.

Az MTSZ elnökének, Szűcs Lajosnak címzett levélben Szabó kifejti, hogy a kormány világosan kifejtette álláspontját: 2019-től Hungarian Grand Prix WTA International salakpályás torna megrendezését támogatja, ehhez ad kormánygaranciát is.

Az MTSZ korábban egy füves torna 2020-as megrendezését jelentett le a WTA-nak, ami a Mallorca Open licencét vette át, és ezt a szándékát azóta sem vonta vissza. A WTA már korábban jelezte, amíg a füves pálya szerepel a naptárban, addig nem tudja támogatni a budapesti salakos tornát.

Szabó most azt is írta az Indexhez is eljutott levélben, hogy a kormány semmilyen módon nem fogja támogatni a Mallorca Opent.

Az államtitkár megjegyezte levelében, hogy a szövetség a kormány által meghatározott eljárásrendet figyelmen kívül hagyva jelentkezett be a Mallorca Opennel a WTA-nál. Ezért Szabó felszólította a szövetséget, hogy legkésőbb március 13., déli 12 óráig vonja vissza az MTSZ a rendezési szándékát.

Ha a szövetség ezt nem teszi meg, akkor a kormány levélben értesíti a WTA-t, hogy nem támogatja a füves pályás tornát.

A kormány és az MTSZ ellentéte több fronton is kiéleződött, az Emberi Erőforrás Minisztérium sorozatban eljárásokat kezdeményezett a szövetség ellen, több verseny közbeszerzését is vizsgálják.