Kétórányi játék után az egész teste görcsbe rándult, arccal esett a földre

063 1137166852
2019.03.22. 09:26 Módosítva: 2019.03.22. 14:06

A spanyol Nicola Kuhn a győzelem felé tartott a Miami Open első fordulójában, amikor a teniszező egész teste görcsbe rándult és pályára zuhant. A 19. születésnapját ünneplő játékos végül úgy kellett lekísérni.

Kuhn a német Mischa Zverevvel játszott az amerikai tenisztornán. Az első szettet 6:4-re behúzta, a másodikat 5:7-re elveszítette a spanyol játékos úgy, hogy 5:2-re vezetett, nyolc meccslabdát bukott el. A harmadik játszmában aztán 2:1-es vezetést szerzett. A negyedik gémben egy ejtésre próbált meg elindulni, amikor az alapvonalnál arccal a földre zuhant. Az egész testét rángatták a görcsök, a teniszező kikészült és kiszáradt a több mint kétórányi játék közben.

A spanyolnak óriási fájdalmai voltak, meg sem tudott mozdulni, sírt a görcsöktől. Majd valószínűleg attól is, hogy kénytelen volt feladni a mérkőzést. Kuhn azonnal ápolni kezdték a pályán, Zverev sportszerűen átsétált hozzá és vizet is vitt neki. A spanyol végül le kellett támogatni a pályáról.

Miamiban nem volt nagy hőség, 26 fokot mértek, de a magas páratartalom megnehezítette a játékosok dolgát.

A meccs után több játékos is reagált Twitteren. „Milyen brutális sport ez. Remélem, jól van" – írta a kanadai Denis Shapovalov.

„Mindent kitettem a pályára. A születésnapom nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de hálás vagyok azért a támogatásért, amit kaptam ma" – nyilatkozta Kuhn.

Ne maradjon le semmiről!