Kyrgios megint alsó szervával szívatott

2019.03.25. 15:30

Nick Kyrgios szinte egy teniszmeccset sem tud lehozni balhézás nélkül, a Miami Openen is kikelt magából a Dusan Lajovic elleni mérkőzésen. Egy nézővel állt le vitatkozni több ponton keresztül.

Kyrgios már az első szettben is elégedetlenkedett, de ekkor még csak magát szidta hangosan, mert nem sikerültek az első szervái.

Az egyik adogatása viszont éppen hogy emlékezetes lett, 4-1-nél alsó szervával lepte meg ellenfelét. A váratlan húzásra mozdulni sem tudott az alapvonaltól elég távol álló szerb.

Kyrgios alsó szerváját már Nadal is kritizálta, szerinte tiszteletlenség ezzel élni. Az ausztrál viszont láthatóan állandó játékelemévé tette ezt.

A szokatlan szerva után Kyrgios az egyik nézővel kezdett vitázni. „Ingyenjegyet kaptál? Miért nézel engem vasárnap éjszaka? Semmi más nem jut neked vasárnap estére?" – kiabálta ki Kyrgios a lelátóra. Később még ennél is tovább ment, egy labdát dobott a néző felé, aki válaszolgatott és mutogatott a játékosnak. A nézőt végül a biztonságiak kísérték ki a stadionból.

Biztonságiak vezetik ki a Nick Kyrgiosszal összeszólalkozó nézőt a Miami Openen
Biztonságiak vezetik ki a Nick Kyrgiosszal összeszólalkozó nézőt a Miami Openen

A teniszező később elmondta, hogy a vita csak motiváltabbá tette, de egyáltalán nem érti, hogy miért járnak csak azért emberek sporteseményekre, hogy beszóljanak valakinek.

Az ausztrál az első játszmában a székbíróval is összevitatkozott, mert az nem észlelte időben, hogy challenge-et kért. Némi szóváltás után Kyrgios úgy zárta le a vitát, hogy a bíró széke alá köpött.

A meccset elég simán, 6:3, 6:1-re nyerte Kyrgios, és már a legjobb tizenhat között van.

(via Express, News.com.au)