Federer három év után nyert újra salakon

2019.05.08. 13:12

A madridi ATP 1000-es, férfi tenisztorna második fordulójában Roger Federer könnyedén nyert Richard Gasquet ellen. Az 53 percig tartó mérkőzést két szettben, 6:2, 6:3-ra nyerte meg. Három év után nyert újra salakon meccset a svájci játékos.

Federert nagy ováció fogadta a Caja Mágica arénában, aki a meccs után elmondta, hogy ez a visszatérés  különleges este volt a számára, a fogadtatás és szurkolás, amit a közönségtől kapott, nagyszerű volt.

A salakos borításra való visszatéréséről elmondta, hogy úgy érezte, nem lenne helyes döntés, ha ismét kihagyná a salakszezont, mivel már nincsenek térdproblémái.

A következő körben akár Fucsovics Mártonnal is találkozhat, aki Gael Monfils-lal játszik a második fordulóban. Idén már játszott egymás ellen Federer és Fucsovics, a dubaji tenisztorna negyeddöntőjében a svájci nyert.

A világranglistán jelenleg harmadik Federer

2016-ban, három évvel ezelőtt játszott utoljára salakos borításon,

a római tenisztornán. Akkor az osztrák Dominic Thiem győzte le a harmadik fordulóban.

Federer az elmúlt három Roland Garrost is kihagyta sérülés, vagy pihenés céljából. Idén viszont ott akar lenni a május 26-án kezdődő párizsi tornán. Az erre való felkészülés állomása a madridi torna, amit korában háromszor is megnyert Federer.