A fogorvosnál vették észre, hogy az amerikai teniszezőnek rákja van

2019.05.14. 19:20

Az amerikai Nicole Gibbs visszalépett a májusban kezdődő francia nyílt teniszbajnokságon való indulástól, mert egy fogorvosi kezelés során a rák egy ritka fajtáját fedezték fel nála. A teniszező Twitter-bejegyzése szerint a fogorvosa figyelt fel a szájpadlásán levő elváltozásra, és tőle tudta meg – miután a szövetminták eredménye megérkezett –, hogy nyálmirigyrákot diagnosztizáltak nála. Gibbs azt írta, hogy pénteken fogják megműteni, és hogy szerencsére ennél a fajta ráknál kitűnőek a beteg felgyógyulási esélyei.

A világranglistán 117 helyezett teniszező a Roland Garrost érthető okokból kihagyja, ugyanakkor bízik benne, hogy a wimbledoni torna június végén rendezett selejtezőin már ott lehet.

A legfontosabb persze, hogy meggyógyuljon, amire a sebésze szerint nagyon jók az esélyei, egy műtéttel megfelelően lehet kezelni a problémát.

Azt is megengedte, hogy elinduljak még pár tornán az utolsó hetekben, ami kitűnő figyelemelterelés volt.

Mondta még Gibbs a sebészéről. A teniszező az előzetes becslések szerint hat hét után térhetne vissza a pályára a műtétet követően, de bízik benne, hogy ezt az időszakot egy kicsit le tudja majd rövidíteni.