Babos egy lépéssel közelebb a Roland Garros főtáblájához

2019.05.21. 18:58

Babos Tímea és Balázs Attila nyert, míg Stollár Fanny kikapott a Roland Garros selejtezőjében. A genfi tenisztornán a címvédő Fucsovics Márton egy páros győzelemmel kezdett. 

A világranlistán jelenleg a 38. helyen álló, negyedik helyen kiemelt Fucsovics idén a második körben kezdi a versenyt Genfben, ahol az argentin világranglista 84. Federico Delbonis lesz az ellenfele. A salakspecialista argentin a bolgár Grigor Dimitrovot győzte le három játszmában 6-1, 4-6, 2-6-ra az első fordulóban.

Fucsovics páros győzelemmel kezdte a genfi tornát. A magyar teniszező japán társával, Taro Daniellel két játszmában, 7-6, 6-3-ra győzte le az első fordulóban a harmadik helyen kiemelt Marcus Daniell és Ben McLachlan új-zélandi, japán párost. A következő körben Fucsovicsék egy román, svájci és egy osztrák, indiai páros meccsének továbbjutójával találkoznak.

Babos simán nyert a Roland Garroson

Párizsban elkezdődtek a Roland Garros kvalifikációs mérkőzései. A világranglistán 138. Babos Tímea az első körben a montenegrói Danka Koviniccsal találkozott. A két játékos korábban egyszer, a 2016-os pekingi tornán csapott össze, akkor Babos két játszmában nyert.

A torna honlapja szerint párizsi mérkőzésük is hasonlóan indult, mint a három évvel ezelőtti: Babos hamar brékelte ellenfelét, majd az első szettben összesen háromszor vette el 24 éves riválisa adogatását, így 38 perc után előnybe került.

A második szett is hasonló volt: a 26 éves magyar teniszező ugyan egy adogatójátékát elvesztette, de mivel ő ismét háromszor vette el ellenfeléét, 1 óra 26 perc után megszerezte a továbbjutást.

Babos Tímea a következő körben az olasz Martina Trevisannal játszik.

A világranglistán 162. Stollár Fanny a magyar származású, svájci színekben versenyző Tímea Bacsinszkyval találkozott, akit a harmadik helyen emeltek ki a szervezők. A volt top 10-es ellenfél - aki kétszer is elődöntőt vívott a Roland Garroson - az első szettben háromszor elvette Stollár adogatását, majd a másodikban 5:4-nél brékelt, és másfél óra alatt 6:3, 6:4-re győzött.

Balázs Attila a kvalifikáció első körében a dél-koreai Vu Kvon Szunnal találkozott, és az első szettet 43 perc alatt úgy nyerte meg, hogy 6:5-ös vezetésénél értékesítette egyetlen bréklabdáját.

A második felvonásban Balázs Attila már 5:1-re is vezetett, riválisa azonban nem adta fel: előbb 5:3-ra szépített, majd újabb bréklabdája volt, mielőtt a magyar teniszező fordított és második mérkőzéslabdáját kihasználva győzött. Balázsra a második fordulóban az osztrák Lucas Miedler vár.

 A főtáblára jutáshoz - amelyen magyar részről alanyi jogon csak Fucsovics Márton szerepel - három mérkőzést kell nyerni.

(Index/MTI)