Babosék már negyeddöntősök a Roland Garroson

2019.06.02. 15:16 Módosítva: 2019.06.02. 16:13

Babos Tímea oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal bejutott a negyeddöntőbe a francia nyílt teniszbajnokság női páros versenyében. A magyar játékos és partnere vasárnap a nyolcaddöntőben szetthátrányból bizonyult jobbnak az Anna-Lena Friedsam, Laura Siegemund német párosnál.

Az első szettben Baboséknak nem nagyon ment az adogatás, háromszor bukták el, igaz, ebből kettőt visszaszereztek, de ez éppen kevés volt. Pedig az eleje jól indult. Semmire hozták az első gémet, majd négy bréklabdájuk is volt a következőben. Utána viszont semmire ment el a második adogatás.

A második szett már simábbra sikeredett. 2:1-es vezetésnél elvették a német duó szervagémjét, és onnantól, két bréklabdát leszámítva, hozták a sajátjukat. 5:3-as vezetésüknél már volt két szettlabdájuk, de végül a saját adogatásnál sikerült beütni.

A döntő szett megint nem az adogatójátékról marad emlékezetes. A két páros csak három saját adogatást tudott hozni a kilenc gémből. Szerencsére Babosék négyszer brékelték Friedsamékat, 5:3 után a meccsért is sikerült. A mérkőzés 2 óra 1 percig tartott.

Babosék ellenfelére még bőven várni kell, hiszen az biztos, hogy az ötödik kiemelt Stosur, Csang kettős már lehet a következő, de ők is még ellenfélre várnak. Akár a korábbi világelső, a fehérorosz Viktorija Azarenka is jöhet.

Babos és Fucsovics Márton vegyespárosban a vasárnap (ma) szintén a nyolcaddöntőben mérkőzik meg a kínai Csang Szuaj és az ausztrál John Peers duóval.

Női páros, nyolcaddöntő:

  • Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Anna-Lena Friedsam, Laura Siegemund (németek) 4:6, 6:3, 6:3

Roger Federer három könnyed szettben győzte le az argentin Leonardo Mayert a nyolcaddöntőjében vasárnap. A 3. helyen kiemelt svájci favorit egyszer sem veszítette el az adogatójátékát az 1 óra 42 perces összecsapáson, miközben ötször vette el - a világranglistán 68. - Mayer szervagémjét. Federer ötször volt már döntős a Roland Garroson, de csak egyszer, 2009-ben diadalmaskodott a fináléban. A svájci klasszis az előző három évben kihagyta a párizsi salakpályás Grand Slam-viadalt.

Nyolcaddöntő:

Férfiak:

  • Federer (svájci, 3.)-Mayer (argentin) 6:2, 6:3, 6:3

Nők:

  • Vondrousova (cseh)-Sevastova (lett, 12.) 6:2, 6:0
  • Konta (brit, 26.)-Vekic (horvát, 23.) 6:2, 6:4
  • Martic (horvát, 31.)-Kanepi (észt) 5:7, 6:2, 6:4