Zsuzsanna
-1 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Babos párosban elődöntős a Roland Garroson

2019.06.04. 15:36

Babos Tímea és Kristina Mladenovic párosa elődöntőbe jutott a Roland Garros női páros versenyében. A második helyen kiemelt magyar-francia páros a francia nyílt teniszbajnokságon immár sorozatban harmadik Grand Slam-tornáján került szembe az ausztrál Samantha Stosurral és a kínai Csang Suajjal, akiket ezúttal az ötödik helyen rangsoroltak a szervezők.

Tavaly a US Open elődöntőjében Babosék 6:4, 7:6-ra nyertek, míg az idei Australian Open döntőjében az ellenfél bizonyult jobbnak 6:3, 6:4-re. A magyar-francia kettős a keddi negyeddöntőben remek kezdéssel 2:0-ra vezetett, ám ezt követően Stosurék sorozatban öt gémet nyertek, majd fél óra alatt szettelőnybe kerültek.

A folytatásban 1:1 után Babosék váltottak ritmust, és ezúttal ők hoztak zsinórban öt játékot, így egy óra elteltével kiegyenlítettek az idén átadott Simonne Mathieu Stadionban rendezett meccsen.

Az utolsó szettben a párosban és vegyespárosban összesen hatszoros Grand Slam-bajnok Stosur párosa 4:1-re elhúzott, sőt labdája volt az 5:1-hez is. Babosék azonban szépítettek, majd Csang adogatását elvették, és 4:4-re kiegyenlítettek.

Ezt követően mind a négy játékos hozta a szerváját 6:6-ig, így jöhetett a továbbjutást eldöntő rövidítés. Ebben a magyar-francia páros 4-1-re, majd 6-2-re is vezetett, és végül a harmadik meccslabdáját értékesítve bejutott az elődöntőbe. A mérkőzés 2 óra 4 percig tartott.

Babos egyesben az első fordulóban kiesett, míg vegyespárosban Fucsovics Márton oldalán a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Eredmény: női páros, negyeddöntő:

  • Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Samantha Stosur, Csang Suaj (ausztrál, kínai, 5.) 3:6, 6:1, 7:6 (7-3)

(via MTI)