Eddig meccset sem nyert Párizsban, most a döntő kapujában

2019.06.05. 10:06

Elődöntőbe jutott a francia teniszbajnokságon a 28 éves Konta Johanna, aki a verseny előtt a 26. helyen állt a világranglistán.

A brit színeket képviselő, magyarul jól beszélő Konta tavaly októberben edzőt váltott, és most már Dimitri Zavialoff (Wawrinka korábbi trénere) készíti fel. A 45. helyről felhozta a 26. helyre, de ennél lényegesen fontosabb, hogy salakon öt meccset nyert zsinórban. A Roland Garroson ugyanis a korábbi négy fellépésén egy meccset sem nyert. Most viszont egycsapásra ötöt.

Így jutott el a döntő kapujáig:

  • Lottner (német, selejezőből érkező) - 6:4, 6:4
  • Davis (amerikai) - 6:3, 1:6, 6:3
  • Kuzmova (szlovák) - 6:2, 6:1
  • Vekic (horvát, 23. kiemelt) - 6:2, 6:4
  • Stephens (amerikai, 7. kiemelt) - 6:1, 6:4

"Tudtam, hogy valami történt vele, amióta együtt dolgozunk. És tudtam azt is, hogy ennek egyszer ki kell jönnie. Hát éppen salakon jött ki" - nyilatkozta az orosz származású Zavialoff a Guardiannek.

Azt is kérdezték a szakembertől, lehet-e Konta a párizsi torna végső győztese? Az elődöntőben ugyanis egy nála gyengébben rangsorolt cseh játékossal (38. a rangsorban, de nagy léptekkel halad előre), 19 éves Marketa Vondrusovával találkozik. Vagyis most már árnyalatnyival ő az esélyesebb. A másik ág még a negyeddöntőnél tart, a harmadik kiemelt román Halep az amerikai Anisimovával játszik, míg a szintén amerikai Keys az ausztrál Bartyval.

"Olyat nem mondhatsz egy versenyzőnek, hogy meg fog nyerni egy Grand Slamet, ezt nem lehet bevállalni. De abban biztos vagyok, hogy nehéz lesz legyőzni Johannát az elődöntőben is. Mindig jöhet egy jobb. Ha pedig nem jön, akkor az övé a győzelem."

A Sydney-ben született Konta 2017-ben volt negyedik is a világranglistán, akkor Wimbledonban jutott elődöntőbe. Édesapja Konta Gábor, édesanyja Kertész Gabriella.