Djokovic fair play díjas poénnal szórakoztatta a nézőket a Roland Garroson

2019.06.06. 22:06

A férfi teniszezők világranglistáját vezető Novak Djokovic és a tavaly döntőbe jutó Dominic Thiem is szettveszteség nélkül lépett tovább csütörtökön a Roland Garros elődöntőjébe. Egyik meccsen sem jutott sok izgalom a közönségnek, ám a délután így is hozott egy emlékezetes jelenetet, a szép pontokon túl.

A Djokovic-Zverev negyeddöntő első szettjében a világelső 4-3-as vezetésénél Zverev szervált, ám Djokovic az első pontot megnyerte fogadóként, majd a következőnél a német első szerváját a vonalbíró outnak ítélte. A székbíró a labda salakon hagyott nyomának vizsgálata után helyben hagyta a döntést, Zverev szerint természetesen hibásan, ezért a hálóhoz felmenve mutogatott a nyom felé, közben feldúltan magyarázva a bírónak, hogy "ez (a nyom) éri a vonalat, ez éri a vonalat!".

Mielőtt még az indulatok egy kicsit is elszabadulhattak volna, jött Djokovic, és egy fair play díjas alakítással megoldotta a helyzetet. A szerb enyhén némafilmes stílusban előadta, hogy most akkor ő nagyon komolyan megvizsgálja azt a bizonyos nyomot. Nézte jobbról, nézte balról, mutatván, hogy mennyire nehéz a döntés, aztán fogta, és a cipőtalpával elsöpörte a labda helyét, jelezve, hogy a németnek volt igaza. Így a poént újrajátszották, azaz Zverev ismét első szervát üthetett.

A vitatott első szerva sorsa persze utólag nézve nem sokat számított. A 15-szörös Grand Slam-bajnok alig 2 óra 9 perc alatt elverte ötödik helyen kiemelt ellenfelét. Az idei Roland Garroson minden eddigi meccsét 3-0-s szettaránnyal hozó Djokovic 2016 után jutott újra négy közé a tornán.

2016-ban egyébként meg is nyerte a Garrost, ezzel Rod Laver 1969-es Grand Slamje óta neki sikerült a férfi egyesek közt először zsinórban begyűjteni a négy nagy torna bajnoki címét – Australian Open, Roland Garros, Wimbledon és US Open.

A Djokovic-Zverev negyeddöntő összefoglalója:

A pénteki elődöntőben az osztrák Thiem próbálja útját állni Dokovicnak.  Thiem a nyolc között az orosz Karen Hacsanovot verte, hasonló magabiztossággal hozva a meccset, mint a szerb. Mindössze 1 óra 47 percre volt szüksége, hogy eltakarítsa útjából Hacsanovot, és így zsinórban a negyedik Garros-elődöntőjére készülhet pénteken.

Eredmények, negyeddöntő: férfiak:

  • Djokovic (szerb, 1.)-A. Zverev (német, 5.) 7:5, 6:2, 6:2
  • Thiem (osztrák, 4.)-Hacsanov (orosz, 10.) 6:2, 6:4, 6:2

Az elődöntőben:

  • Djokovic-Thiem
  • Nadal (spanyol, 2.)-Federer (svájci, 3.)

nők:

  • Anisimova (amerikai)-Halep (román, 3.) 6:2, 6:4
  • Barty (ausztrál, 8.)-Keys (amerikai, 14.) 6:3, 7:5

Az elődöntőben:

  • Barty-Anisimova
  • Konta (brit, 26.)-Vondrousova (cseh)