Virgil
0 °C
3 °C

Abszurd női elődöntőket hozott a Roland Garros

2019.06.07. 13:26

A Roland Garros női döntőjét a 19 éves cseh Marketa Vondrousove és az ausztrál Asleigh Barty játssza majd. Mindketten elég fura elődöntőn vannak túl, előbbi Johanna Kontát győzte le két szettben, mindig hátrányból jőve, míg Barty nagy hullámvölgyet élt át a 17 éves Amanda Anisimova ellen.

Asleigh Barty bejutott a Roland Garros női döntőjébe
Asleigh Barty bejutott a Roland Garros női döntőjébe

Elég abszurdan kezdődött a nyolcadik helyen kiemelt ausztrál Barty és Anisimova meccse. Az első szettben az ausztrál megállíthatatlannak tűnt, kétszer brékelte 17 éves ellenfelét, és már 5-0-ra vezetett. Aligha hitte volna bárki, hogy innen még vissza lehet kapaszkodni, de Barty összeomlott, és Anisimova sorozatban hat játékot hozott, 6:5-re már ő vezetett. Végül 7:6-re, rövidítésben behúzta a szettet is Anisimova. 

Az őrület folytatódott a második játszmában is, az amerikai tini húzott el 3:0-re, de ekkor Barty mutatott be nagy feltámadást, és hat gémet hozva nyert 6:3-ra. Az ausztrál ezután már elég kompakt maradt, dominálta a következő szettet még úgyis, hogy két meccslabdát hárított az amerikai. A harmadik játszát 6:3-ra nyerte az ausztrál, aki a torna nyolcadik kiemeltje.

Konta jól kezdett, egyből brékelte cseh ellenfelét pontos és agresszív játékával, Vondrousova csak a harmadik gémben kezdett magára találni, 2:1-re szépített. A brit még egyszer elvette 19 éves ellenfele adogatását, 5:3-ra vezetett, de kiesett a ritmusból, Vondrousova négy gémet nyert meg, és 7:5-tel elvitte az első játszmát.

Marketa Vondrousova ünnepel a Roland Garroson
Marketa Vondrousova ünnepel a Roland Garroson

A második szett kísértetiesen hasonló volt, Konta újra közel kerül, hogy megnyerje a játszmát, de Vondorousova 5:3-ról megint felállt. A brit szerválhatott még 5:4-nél is a játszmáért, de a cseh brékelni tudott, 6:5-re aztán már ő vezetett. Konta hozta a saját szerváját, egyenlített, a röviditésben már újra a cseh dominált, 7-2-re hozta azt.