Tökéletes technikával verte rommá az ütőjét a fiatal spanyol teniszező

2019.06.10. 22:05 Módosítva: 2019.06.10. 22:14

Hétfőn vette kezdetét a kazahsztáni Shymkent Challenger II névre hallgató salakpályás ATP-torna, a spanyol Mario Vilella Martínez pedig tett róla, hogy érdemes legyen foglalkozni vele, a Tomislav Brkić elleni veresége után ugyanis példátlan vehemenciával verte rommá a saját ütőjét – írja a Deadspin.

Martínez nagyon simán, 6:1-re hozta az első szettet, a másodikat viszont hasonlóan könnyen 6:2-re vesztette el, így a harmadik szettben nagyjából nulláról kezdhetett neki a meccs megnyerésének. Ez elég jól is ment neki, egy ponton brékelni is tudott és 5:3–ra elhúzott, 5:4–nél pedig a meccsért szerválhatott. Ez végül nem jött össze neki, innentől pedig teljesen összeomlott,

  • előbb elvesztette a fogadójátékát,
  • aztán a szervagémében három kettős hibát ütött,
  • majd egy rettenetes ütéssel el is vesztette a meccset.

A vereségre aztán minden idők talán egyik legjobban megkomponált ütőszétverésével reagált: a hat csapást tökéletes lábmunkával támogatta meg, a végén pedig a kerítésnek csapódó ütő csilingelése tette fel az i-re a pontot.

A 23 éves spanyol egyébként a 262. helyen áll a világranglistán, idén tizennégy tornán indult el, és húsz meccset tudott megnyerni.