Több mint negyven év után újra ausztrál a világelső női teniszben

2019.06.23. 16:53 Módosítva: 2019.06.23. 16:56

Az ausztrál Ashleigh Barty két szettben, 6:3, 7:5-re verte Julia Görgest a birminghami füves pályás női tenisztorna döntőjében, ezzel hétfőtől ő lesz a világranglista új éllovasa – írja az MTI.

Gyerekként mindig erről álmodsz, de amikor valósággá válik, az tényleg hihetetlen. Ez a körülöttem állók munkájának beteljesülése, három és fél éve a semmiből kezdtünk, úgyhogy az, hogy összejött a világelsőség, számukra is hatalmas eredmény.

– mondta Barty a győzelem után, hozzátéve, hogy az elmúlt pár hét, de igazából az egész év fantasztikus volt számára.

Ez utóbbi amúgy nem is túlzás, a birminghami tornán például úgy tudott győzni, hogy egyetlen szettet sem vesztett el, június elején pedig a nyolcadikról a második helyre ugrott a világranglistán, miután megnyerte karrierje első Roland Garrosát.

Ezzel egyébként ő lett a második ausztrál, aki felért a világranglista csúcsára, korábban ez csak Evonne Goolagongnak jött össze, aki 1976-ban két hétig tudta tartani az első helyét. Barty elmondta, az is hihetetlen számára, hogy egyáltalán egy mondatban emlegetik Goolagonggal, mert ő rengeteget tett az ausztrálokért, kiváltképp a bennszülött ausztrálokért. 

Barty a japán Oszaka Naomit váltja a WTA-rangsor élén, akivel korábban hosszabb cikkben is foglalkoztunk, ezt itt olvashatják el: