Nadal beszólt, mert Federer mögé sorolták Wimbledonban

2019.06.26. 13:18

Szót emelt a wimbledoni tenisztorna besorolása ellen a világranglista második Rafael Nadal. A világranglistát vezető Novak Djokovic mögé ugyanis a 3. helyen álló Roger Federert sorolták be a hétfőn rajtoló bajnokságon.

Nem tartják tiszteletben a világranglista sorrendjét, ami szerintem nincs rendben, mert csak Wimbledonban csinálják ezt. Nem csak az én példám, másokkal is megtörtént már, hogy egész évben, minden borításon remekül játszanak, aztán nem a megérdemelt helyükre kerülnek, és így nehezebb útjuk lesz a tornán.

- mondta a spanyol Movistar csatornának.

A wimbledoni kiemelés nemcsak a világranglistás helyezésre épül, hanem figyelembe veszi a korábbi évek füves pályás eredményeit is: a nyolcszoros wimbledoni bajnok Federer emiatt kerülhetett Nadal elé. A spanyol teniszező csak kétszer győzött a leghíresebb versenyen.

Napokkal a rajt előtt elkezdődött a Nadal-Federer-csata
Napokkal a rajt előtt elkezdődött a Nadal-Federer-csata

Az előző évben döntős, ATP-listán nyolcadik dél-afrikai Kevin Anderson lett a 4. kiemelt, az osztrák Dominic Thiem, a német Alexander Zverev és a görög Sztefanosz Cicipasz egy hellyel hátrébb szorult ahhoz képest, ahol a világranglistán áll.

A nőknél tavaly a később döntős Serena Williamset a világranglista 183. helyezettjeként is a 25. helyen emelték ki a szervezők, de náluk most kizárólag a WTA-rangsort - a női világranglistát - vették alapul, így az amerikai szupersztár a 11. helyről várja a pénteki sorsolást.

A tornán egy magyar, Fucsovics Márton biztosan főtáblás, ketten - Balázs Attila és Stollár Fanny - a selejtezőbúl indulnak. Babos Tímea és Bondár Anna már a kvalifikáció első körében kiesett.