Komolytalanul játszott Wimbledonban, elvették a teljes pénzdíját

2019.07.04. 23:02

Az ausztrál Bernard Tomic 50 ezer eurós, vagyis átszámítva nagyjából 16,1 millió forintos büntetést kapott a wimbledoni teniszbajnokság szervezőitől, mert a játékvezető úgy ítélte meg, hogy a teljesítménye nem ütötte meg a profiktól elvárt szintet a keddi, Jo-Wilfried Tsonga elleni meccsén – írja a Washington Post.

Tomic 6:2, 6:1, 6:4 arányban kapott ki az első körben Tsongától, aki 58 perc alatt gázolt át rajta. Ez volt a torna legrövidebb meccse azóta, hogy Roger Federer 2004-ben 54 perc alatt elintézte Alejandro Fallát, a francia pedig tényleg nem ütközött nagy falakba: tizenkét szervagém alatt huszonegy ászt ütött, az utolsó labdamenetben pedig Tomic jóformán csak sétálgatott a pályán, mielőtt a hálóba ütötte volna a labdát.

A BBC kommentátora kínosnak nevezte az ausztrál játékos teljesítményét, ezt pedig a játékvezető is hasonlóan látta, ugyanis arra jutott, hogy Tomic nem ütötte meg azt a szintet, ami elvárható a profiktól egy Grand Slam-tornán. A torna szervezői emiatt 45 ezer fontra büntették a teniszezőt, vagyis gyakorlatilag elvették tőle a teljes pénzdíját.

A játékos a meccs utáni sajtótájékoztatón nem nagyon volt hajlandó válaszolni az újságírói kérdésekre, mindössze annyit mondott, hogy rettenetesen játszott.

Tomicnak nem ez volt az első ilyen balhéja, 2017-ben hasonló okból büntették meg, később pedig pénzbírságot is kellett fizetnie, mikor azt mondta az újságíróknak, hogy kicsit unatkozott a Zverev elleni meccsén.