190 km/h-s labdával találták fejen Mahut-t a Wimbledoni döntőben

GettyImages-1161785455
2019.07.13. 19:03

Hosszas ápolás szakította félbe a férfi páros döntőjét a 2019-es wimbledoni tenisztornán, amikor az első szettben egy nagyjából 190 km/h-s ütés találta telibe a francia Nicolas Mahut-t.

Mahut egy lecsapásra mozdult, de nem számolhatta ki, hogy hova érkezik majd a borzasztó erejű ütés. Pont beugrott elé, a labda a kezét és az ütőjét is elkerülve fejen találta, óriási szerencséje volt, hogy a találat inkább a szemöldökét-homlokát, és nem a szemét érte.

190 km/h-s ütés találta telibe Mahut-t Wimbledonban

A francia teniszezőt így is 10 percig vizsgálták, hogy minden rendben van-e vele, majd a kényszerszünet után folytatódott a játék. A döntő, ötödik szettben Mahut kapott még egy ütést, ezúttal viszont még érzékenyebb helyre.

Az első szettet Mahut és párja, Édouard Roger-Vasselin nyerték rövidítésben, innentől az első négy szett mindegyike rövidítésben dőlt el, így jöhetett a mindent eldöntő ötödik szett, aminek magyar idő szerint majdnem este 10-kor lett vége. Ebben Juan Sebastián Cabal és Robert Farah elvették a francia páros adogatását, és 6:3-ra nyerték a döntő szettet. A kolumbiai páros mindkét tagjának ez volt az első Grand Slam-győzelme férfi páros, Cabal két, Farah egy döntőt játszott már a férfiak között. Cabal 2017-ben az AusOpenen Abigail Spears oldalán vegyesben már nyert GS-t.
Eredmény: Cabal/Farah–Mahut/Roger-Vasselin 6:7 (5-7), 7:6 (7-5), 7:6 (8-6), 6:7 (5-7), 6:3

A másik szombati döntőben Simona Halep két sima szettben verte Serena Williamset.