Boris Becker beszólt a wimbledoni nézőknek a döntő után

2019.07.15. 14:32

A szerb Novak Djokovics ötödik wimbledoni győzelmét a helyszínen nézte végig egykori edzője, Boris Becker is. Amikor Djokovics körbejárta a pályát a trófeával, meg is ölelte a németek korábbi nagy sztárját, aki háromszor nyerte meg a füves Grand Slamet.

Becker nyilatkozott is a BBC-nek a történelmi rövidítéssel véget ért meccs után. A német 2013 és 2016 között volt Djokovics edzője.

"Egy kicsivel több tiszteletet érdemelne a nézőktől Novak. Itt mindig Federer lesz a nagy kedvenc, ezt elfogadom, rászolgált, joga van ehhez a nagy szeretethez, de Novak is nyert már négyszer az All England Clubban.

Fel kellene azonban ismerni Novak nagyságát, ha már 16 GS-tornát meg tudott nyerni. Angliában azonban Roger és Rafa uralja a pályákat"

- kritizált Becker.

Elsősorban akkor derült ki, hogy a svájcié a közönség szimpátiája - a 15 ezer drukker többsége őt látta volna szívesen győztesként -, amikor volt egy félreérthető challenge-helyzet, akkor odament a meccs bírójához Djokovics. Nem gesztikulált hevesen, egyszerűen csak magyarázatot kért, a nézők azonban füttyel válaszoltak. 

Becker úgy gondolja, hogy még nem teljesen boldog Djokovics, hiszen 16 GS-győzelem van a neve mellett, míg Nadal 18-nál, Federer pedig 20-nál tart.

"Ő akar lenni minden idők legnagyobbja"

- egyértelműsítette Becker egykori tanítványának célját.