Djokovicot búcsúztatta, aztán megnyerte a tornát

2019.08.19. 13:39

A kilencedik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyev nyerte meg a Cincinnatiben rendezett keménypályás tenisztorna férfi versenyét.

A 23 éves játékos - aki az elődöntőben a világelső szerb Novak Djokovicot búcsúztatta - a vasárnapi fináléban két szoros szettben bizonyult jobbnak a belga David Goffinnél.

"Nagyszerű végre a kezemben tartani egy trófeát" - mondta Medvegyev a díjátadó után arra utalva, hogy egy hete Montrealban, két hete pedig Washingtonban is csak a döntőben maradt alul, előbbi versenyen Rafael Nadallal, utóbbin Nick Kyrgiosszal szemben.

Az orosz teniszező pályafutása eddigi legnagyobb sikerével - amely egyben az ötödik tornagyőzelme volt - a világranglista ötödik helyére jött fel, írta az MTI.

A világranglistát továbbra is a szerb Novak Djokovic vezeti, őt a spanyol Rafael Nadal, valamint a svájci Roger Federer követi. Fucsovics Márton nyolc helyet rontva a 65., Balázs Attila viszont kilenc pozíciót előrelépve karriercsúccsal a 130. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Keys nyert a nők között

A női versenyt az amerikai Madison Keys nyerte. A 16. helyen kiemelt, 24 éves amerikai játékos az orosz Szvetlana Kuznyecovát múlta felül két játszmában, 1 óra 45 perc alatt a vasárnapi döntőben.

Madison Keys ezzel a 18.-ról a tizedik helyre jött fel a világranglistán. Az élen továbbra is a japán Oszaka Naomi áll az ausztrál Ashleigh Barty és a cseh Karolina Pliskova előtt. Babos Tímea 13 helyet javítva a 112. A legjobban jegyzett magyar női játékos a múlt héten az elődöntőig jutott a vancouveri, 100 ezer dollár összdíjazású tornán, ennek köszönheti, hogy előrelépett. Bondár Anna a 198., Stollár Fanny pedig a 211. a ranglistán.

Eredmények:

  • Férfiak (6,056 millió dollár összdíjazás): Medvegyev (orosz, 9.)-Goffin (belga, 16.) 7:6 (7-3), 6:4
  • Nők (2,944 millió dollár összdíjazás): Keys (amerikai, 16.)-Kuznyecova (orosz) 7:5, 7:6 (7-5)