Ivó, Milán
EUR 383,75 Ft
USD 365,57 Ft
6 °C
26 °C

A budapesti ATP-torna tulajdonosa életfogytot kérne a nemzetközi teniszvezetőkre

2019.08.19. 19:34

Élesen bírálta a tenisz Davis Kupa idei reformját Ion Tiriac korábbi Grand Slam-bajnok román milliárdos, a világ egyik legismertebb teniszmenedzsere.

Felségsértésnek tartom azt, amit a nemzetközi szövetség művelt, valamennyiükre életfogytig tartó börtönbüntetést kérnék

– háborgott a 80 éves üzletember. "Tönkretettek 120 évnyi hagyományt, ezek az emberek nem normálisak. Életükben nem volt a kezükben ütő" – tette hozzá Tiriac, aki teniszezőként is extravagáns stílusáról volt híres, jelenleg pedig hazája leggazdagabb embereként tartják számon.

A férfi válogatottak tornáját tavaly rendezték meg hagyományos formájában utoljára, mivel a nemzetközi szövetség (ITF) reformjának értelmében idén a februári selejtezőre és a novemberi, 18 csapatos madridi döntőre redukálódott a DK-program.

Tiriac párosban megnyerte az 1970-es Roland Garrost, majd edzőként és menedzserként Ilie Nastase, Guillermo Vilas, Mary Joe Fernandez, Goran Ivanisevic, Marat Szafin és Boris Becker pályafutását egyengette. Dolgozott a Román Olimpiai Bizottság elnökeként, 2013-ban beválasztották a sportági Hírességek Csarnokába, jelenleg pedig ő a madridi ATP- és WTA-, valamint a budapesti ATP-torna tulajdonosa.

(MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek