Ti mind olyan kattantak vagytok

2019.08.28. 13:05 Módosítva: 2019.08.28. 13:06

Sztefanosz Cicipasz nagy meccsen esett ki az US Open első fordulójában, egy felkészülési tornán Roger Federert is megverő Andrej Rubljov ejtette ki négyjátszmás meccsen. A ciprusi Cicipasz az utolsó játszmában ki is borult, összeszólalkozott a bíróval.

Az első szettet Rubljov húzta be 6:4-re, majd a nyolcadik helyen kiemelt Cicipasz egyenlített 6:7-tel rövidítésben. A következő játszma is magas színvonaló játékot hozott, de ekkor az orosz teniszező nyert 7:6-ra. Cicipaszt már ekkor is figyelmeztették azért, mert edzőjétől kapott tanácsokat játék közben.

A negyedik játszmában érhetően egyre fáradtabbá váltak a játékosok, Cicipasz görcsöt is kapott, két labdamenet között próbált minél többet pihenni. Ezért az időhúzásért figyelmeztette is Damien Dumusois székbíró. Az egyik helycserénél is időt akart nyerni Cicipasz, de Dumusois szerint túl lassú volt a teniszező, ezért újra figyelmeztette az időhúzásáért, és a szabályokat követve büntetőpontot is megígélt a bíró. Ekkor akadt ki Cicipasz.

„Valamiért te ellenem vagy. Nem tudom, miért. Talán azért, mert francia vagy. Ti mind olyan kattantak vagytok. Mind kattantak. Csak büntess meg, nem érdekel. Büntess meg, büntess meg, büntess meg. Nem érdekel. Büntess meg." 

A bíró próbálta csitítani, de már mindegy volt. Cicipasz végül elvesztete a negyedik játszmát 7:5-re.

A meccs után a ciprusi arról beszélt, hogy nem volt vele korrekt a játékvezető. Lehet, hogy a csapatából érkeztek utasítások, de ő meg sem hallotta azokat. Cicipaszt azt mondta, hogy több olyan bíró kéne, akik sportszerűen bánnak a játékosokkal.