Fucsovicsot úgy vártuk vissza, mintha el sem ment volna

IMG 2163
2019.09.11. 13:37

Szombaton és vasárnap Budapesten, Ukrajna ellen játszik a magyar válogatott a Davis-kupa világcsoport osztályozóján. Több mint egy éves kihagyás után Fucsovics Márton is visszatér, tagja lesz a magyar csapatnak.

Köves Gábor Davis-kupa-kapitány szerdán a Sport11 központban tartott sajtótájékoztatón arról beszélt: hétfő óta teljes létszámban és remek hangulatban készül együtt Budapesten a magyar csapat.

Az Index kérdésére a kapitány azt elmondta: mindenki élvezi az edzéseket, megvan az összetartás és a hangulatra sem lehet panasz.

Ahol én ott vagyok, rossz hangulat nem lehet

– jegyezte meg nevetve Köves. Ehhez azt is hozzátette: Fucsovicsot úgy várták vissza, mintha el sem ment volna. A kapitány annak külön örült, hogy szerinte Fucsovics Márton is így állt a visszatéréséhez.

A tervek szerint szombaton a Fucsovics Márton (65.), Balázs Attila (136), Nagy Péter (604), Borsos Gábor (908.) és Marozsán Fábián (páros 757) összeállítású csapatból Fucsovics és Balázs  játszik egyesben. Ezek után vasárnap kettejükre bízná a kapitány a párost is, de ez az első nap eredményeinek, illetve a két játékos egyéni kéréseinek függvényében még változhat.

Fucsovics Márton eddig azért bojkottálta Babos Tímeával együtt a válogatottbeli szereplést, mert összetűzésbe kerültek a Magyar Tenisz Szövetséggel. Arról egyelőre nincs hír, hogy a világranglistán jelenleg 65. helyen jegyzett játékos és a Magyar Tenisz Szövetség korábban megromlott viszonya rendeződött-e.

Fucsovics áprilisban még arról írt a Facebookon, hogy azokban a kérdésekben, amelyekben korábban változtatásra szólította fel a szövetséget, nem változott semmi. Neki ugyanakkor az olimpiai kvalifikáció miatt is kulcsfontosságú, hogy játsszon a magyar csapatban. Májusban, Fucsovics visszatérésének bejelzésekor is további, rendezésre váró „nyitott kérdésekről" beszélt Szűcs Lajos, a szövetség elnöke.  

Az ukránok kapitánya a hétvégén Szerhij Sztahovszkij (147.), Ilija Marcsenko (430.), Eric Vanshelboim (717.) és Gyenyisz Molcsanov (páros 71.) játékára számíthat. Köves az ellenfél keretéről azt mondta: erősebb, mint amit a játékosok aktuális ranglista helyezése tükröz. A magyar kapitány szerint ugyanakkor a hazai pálya, illetve a borításválasztás előnye mindenképp a magyaroknak kedvez majd.

Az összecsapást szombaton és vasárnap a Sport11 sportközpontban rendezik meg, szombaton két egyéni, vasárnap pedig egy páros és két egyéni mérkőzés lesz.

(Borítókép: Fucsovics Márton a Davis kupán Budapesten 2017-ben - fotó: Huszti István / Index)