1:5-ről, öt szettlabdát hárítva hengerelt Fucsovics

2019.09.18. 15:38

Fucsovics Márton gyenge kezdés után magabiztos játékkal bejutott szerdán a nyolcaddöntőbe az 1,2 millió dollár (362 millió forint) összdíjazású szentpétervári keménypályás férfi tenisztornán.

A világranglista-66. játékos az első fordulóban a hazai közönség előtt szereplő, selejtezőből főtáblára jutott Alekszej Vatutyinnal (197.) találkozott. Fucsovics a hétvégén még a Davis Kupában, salakon játszott az ukránok ellen 3-2-re megnyert osztályozón, így mindössze két napja volt pihenni, és átállni a gyorsabb borításra.

Vatutyin kezdett jobban, 23 perc elteltével, 5:1-nél már a szettelőnyért adogatott. Fucsovics nem adta fel, egyre jobban játszott, ellenfele pedig egyre többet hibázott, így a magyar - öt játszmalabdát hárítva - 5:5-nél befogta ellenfelét. Fucsovics a folytatásban sem lassított, ismét brékelte Vatutyint, így 54 perc után nála volt a szettelőny. 

A második játszmára sem változott a mérkőzés képe: Fucsovics azonnal elvette az orosz adogatását, mielőtt az - sorozatban nyolc elbukott játék után - hozta a szerváját. Vatutyin ekkor már kevés ellenállást tudott kifejteni, és Fucsovics az 1 óra 26 perces meccs utolsó 12 játékából 11-et hozott, és győzött. 

A 27 éves magyar a nyolcaddöntőben a negyedik helyen kiemelt horvát Borna Coriccsal találkozik, és még párosban is pályára lép szerdán. 

1. forduló (a 16 közé jutásért):

Fucsovics Márton-Alekszej Vatutyin (orosz) 7:5, 6:1