Babosék győzelemmel kezdtek a WTA-vb-n

2019.10.28. 11:22

Győzelemmel indította a sencseni tenisz WTA-világbajnokságot a párosban címvédő Babos Tímea és Kristina Mladenovic, akik a torna második napján három szettben verték a Latisa Csan, Csan Hao-cseng tajvani testvérpárt.

A harmadik helyen kiemelt magyar, francia páros (helyi idő szerint) hétfő este lépett pályára az ötödik kiemelt ellenféllel szemben, és az első szettet már 32 perc után meg is nyerték. A második játszmában 2:2 után sorban hat brék következett, és bár Baboséknak 5:4-nél két meccslabdája is volt, a tajvani páros egy brékkel, majd saját adogatásukat hozva előnybe került.

Sokáig a döntő rövidítés is szorosan alakult, 6-6 után azonban már csak Babos és Mladenovic csinált pontot, így 1 óra 38 alatt övék lett a győzelem.

A csoportnak még az első helyen kiemelt Elise Mertens, Arina Szabalenka belga, fehérorosz és az Anna-Lena Grönefeld, Demi Schuurs német, holland duó a tagja, írja az MTI.

A csoportokból az első két helyezett jut az elődöntőbe, Babosék legközelebb szerdán lépnek pályára.

Eredmény, páros, Vörös csoport, 1. forduló

  • Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.) - Latisa Csan, Csan Hao-cseng (tajvani, 5.) 6:2, 5:7, 10-6 - döntő rövidítés