Meccs közben osztotta ki edzője a volt világelső teniszezőnőt

2019.11.01. 18:59

A második helyen kiemelt Karolina Pliskova jutott utolsóként a sencseni évzáró WTA-torna elődöntőjébe, miután 6:0, 2:6, 6:4-re legyőzte a korábbi világelső, a rangsorban ötödik Simona Halepet. A mérkőzés azonban arról is emlékezetes marad, hogy a román teniszezőnőt edzője a döntő szett közepén osztotta ki az egyik pihenőnél.

Hullámzó meccs volt, amit Pliskova lehengerlően kezdett, 11 nyerővel, 3 ki nem kényszerített hiba mellett 20 perc alatt besöpörte az első szettet.

Azonban Halep visszaküzdötte magát a második játszmában. Egy brékelőnyt ugyan még leadott a szett elején, de utána 2:2-től már csak ő nyert játékot, és kiegyenlített.

A román a döntő szettben is vitte tovább a lendületét, rögtön brékelőnnyel kezdett. Pliskova azonban visszajött, és 3:2-re vezetett, amikor Halephez lejött az edzője, Darren Cahill. A Guardian szerint jól hallhatóan „szégyennek" nevezte Halep hozzáállását az elmúlt játékokban.

A közjáték után Halep az egyik legrosszabb adogatógémét játszotta a meccsen, végig hibázott. Pliskova már 5:2-re is vezetett, amikor Halep összeszedte magát, agresszíven játszott. Azonban a szettet végül 6:4-gyel a cseh teniszező nyerte meg, az utolsó gémben 30-0-ről tudta elvenni újból Halep szerváját.

Korábban a címvédő ukrán Jelina Szvitolina az amerikai Sofia Kenint verte két szoros játszmában, így három győzelemmel zárta a csoportkört. A nyolcadikként rangsorolt ukrán teniszező ellenfele a szombati elődöntőben a svájci Belinda Bencic (7.) lesz, Pliskova pedig a másik csoportban első, világranglista-vezető ausztrál Ashleigh Bartyval csap össze. 

Eredmény:

egyes, Bíbor csoport, 3. forduló:

Karolina Pliskova (cseh, 2.)-Simona Halep (román, 4.) 6:0, 2:6, 6:4

Jelina Szvitolina (ukrán, 8.)-Sofia Kenin (amerikai) 7:5, 7:6 (12-10)