Fucsovics meccslabdáról esett ki az év utolsó versenyén

2019.11.06. 14:42

Fucsovics Márton első mérkőzésén meccslabdáról kikapott, ezzel búcsúzott szerdán a 115 ezer euró (37,4 millió euró) összdíjazású pozsonyi keménypályás challenger-tenisztornán, írj az MTI.

Idei utolsó versenyén, a világranglista 71. helyén álló Fucsovics második kiemeltként a legjobb 32 között kezdte meg a tornát, ahol a világranglista 143. helyén álló fehérorosz, llja Ivaska várt rá. Korábbi egyetlen meccsüket a magyar teniszező nyerte 2017-ben az ausztráliai Happy Valleyben.

A második találkozójukon Fucsovics 3:3-nál elvette ellenfele adogatását, majd egy újabb brékkel 37 perc alatt szettelőnybe került. A folytatásban változatos küzdelm zajlott, majd a rövidítésben Fucsovics 4-3 után már csak egy labdamenetet tudott megnyerni. A döntő szett is tie-breakbe torkollott, ahol a magyar teniszező meccslabdát hárított, majd elszalasztotta a sajátját, Ivaska pedig lezárta a mérkőzést, amely 3 óra 13 percig tartott.

Fucsovics elkeseredésében még a kézfogáshoz menet összetörte az ütőjét. Az MTK teniszezője csaknem háromhetes kényszerpihenő után tért vissza két hete Bécsben, ahol gyomorbántalmak miatt feladta nyolcaddöntőjét az orosz Karen Hacsanov ellen. Hasonló okból nem indult el a múlt héten Párizsban.

Korábban Balázs Attila és Valkusz Máté is az első fordulóban búcsúzott a pozsonyi tornán, míg Piros Zsombor a selejtezőben indult, de lábsérülés miatt feladta mérkőzését.

Eredmény, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
llja Ivaska (fehérorosz)-Fucsovics Márton (2.) 3:6, 7:6 (7-5), 7:6 (9-7)