Federer simán legyőzte Djokovicot, Nadal marad a világelső

2019.11.14. 23:08

Roger Federer simán legyőzte Novak Djokovicot a londoni férfi tenisz ATP-világbajnokságon a Björn Borg-csoport csütörtöki zárómérkőzésén, ezzel bejutott a négy közé, írja az MTI.

A nyolcfős szupertorna slágermeccsén a hatszoros bajnok Roger Federer és az ötszörös győztes Novak Djokovic döntötte el egymás között, hogy melyikük jut tovább az osztrák Dominic Thiemmel együtt a szombati elődöntőbe.

A szerbek 16-szoros Grand Slam-bajnoka idegesen kezdett, sorra ütötte az outokat és a kettős hibákat, így a 20-szoros GS-győztes svájci 3:1-re elhúzott. A 38 éves Federer kifogástalanul adogatott, és úgy hozta 35 perc alatt a nyitószettet, hogy Djokovic csupán három labdamenetet nyert fogadóként.

Roger Federer az ATP-vb-n
Roger Federer az ATP-vb-n

A folytatásban a svájci klasszis 2:2-nél brékelte a tovább bizonytalankodó riválisát, aki egyre kedvetlenebbül küzdött, egyetlen bréklabdájával pedig nem tudott élni. Az egyoldalú meccs 1 óra 11 percig tartott, Federer 26-23-ra szépített kettejük párharcában.

Sikerével Federer elődöntős, és Djokovic búcsújával az is eldőlt, hogy a spanyol Rafael Nadal marad az év végén is a világelső.

Björn Borg-csoport, 3. forduló:

  • Roger Federer (svájci, 3.)-Novak Djokovic (szerb, 2.) 6:4, 6:3
  • Matteo Berrettini (olasz, 8.)-Dominic Thiem (osztrák, 5.) 7:6 (7-3), 6:3

A végeredmény: 1. Thiem 2 győzelem/1 vereség, 2. Federer 2/1, 3. Djokovic 1/2, 4. Berrettini 1/2