Egyetlen pontot sem tudott beütni az elvileg profi teniszező

2019.12.10. 11:51

Ritkán látható eredmény született egy katari, elvileg profi tenisztornán. A thaiföldi Krittin Koaykul úgy verte 6:0, 6:0-ra Artyem Bahment, hogy az ukrán játékos egyetlen egy pontot sem tudott szerezni. Ez az úgynevezett aranymeccs.

A két játékos az ITF-sorozatban találkozott egymással. Az ITF elvileg már profi liga, legalábbis a jövő profijai vesznek részt benne, a fiatalok felépítéséhez járul hozzá. Ezeken a tornákon nem feltétlenül támasztanak komoly indulási feltételeket, aki befizeti a nevezési díjat és ITF-tag, jöhet.

Valószínűleg a dohai tornán is ezt történt, mert Bahmen játékát nézve nem túlzás azt állítani, hogy előtte nem sokszor foghatott ütőt a kezébe. A profizmus itt csak névleges volt. Koaykul pedig könnyűszerrel szerezte a pontokat, egymás után 48-at ütött be, amire nem sokszor volt példa.

ATP és WTA-versenyeken még sosem volt aranymeccs, de aranyszettet már kettőt is feljegyeztek. A 2012-es wimbledoni torna harmadik körében Sara Errani egyetlen pontot sem tudott csinálni az első szettben Jaroszlava Svedova ellen. 1982-ben pedig Bill Scanlon csinált egy aranyszettet Marcos Hocevar ellen a Delray Beach-i tornán.

(via Tennis.com)