A bozóttüzek miatt fedett pályán rendezhetik meg az Australian Opent

2020.01.07. 15:34

Az Ausztráliában pusztító erdő- és bozóttüzek miatt elképzelhető, hogy fedett pályán rendezik meg a január 20-án kezdődő Australian Open teniszbajnokság mérkőzéseit, írja az MTI a szervezők közlésére hivatkozva. Három behúzható tetejű és nyolc fedett pálya áll rendelkezésre, ha a körülmények nem javulnának a következő hetekben. 

Guardian cikke szerint a katasztrófa nyomán keletkezett füst miatt Sydney-ben és Melbourne-ben jelentősen romlott a levegő minősége, ami komoly egészségügyi kockázatot jelent. A légszennyezettség mértékét a „nagyon egészségtelen” és a „veszélyes” kategóriába sorolták az érintett városokban. 

 A hétszeres Australian Open-bajnok Novak Djokovic, aki egyben az ATP-játékosok tanácsának is az elnöke, azt javasolta, hogy szükség esetén halasszák el az év első Grand Slam-versenyének kezdését, ha a légszennyezettség veszélyeztetné a sportolók egészségét. 

A szervezők ugyanakkor optimisták, arra számítanak, hogy január 20-ig javulni fognak a körülmények, azaz időben meg tudják rendezni az sporteseményt. Craig Tiley, az Australian Open versenyigazgatója megnyugtatásul azt közölte, hogy a játékosok és a nézők egészségét tartják a legfontosabbnak, folyamatosan figyelni fogják a légszennyezettségi adatok alakulását.