Győzött Fucsovics Dohában

2020.01.07. 21:11 Módosítva: 2020.01.07. 21:40

Bejutott a dohai keménypályás tenisztorna nyolcaddöntőjébe Fucsovics Márton, miután három szettben megverte amerikai ellenfelét, a nyolcadik helyen kiemelt Frances Tiafoe-t, írja az MTI. Fucsovics azt írta a Facebook-oldalán, hogy nagyon várta már, hogy a jó barátja, Tiafoe ellen játsszon, és azt írta, hogy

nagyon szoros meccs volt, olyan helyzetekkel, amikből csak kemény küzdelemmel tudtam kijönni győztesen. A döntő szettben sem volt könnyű dolgom, de végül sikerült fölé kerekednem.

A 433 millió forint összdíjazású tornán az ellenfele a nyolcaddöntőben a 279. helyen kiemelt, török Cem Ilkel lesz, aki szabadkártyával került a főtáblára, és három szettben győzte le a litván Ricardas Berankist. Szintén győzött az első helyen kiemelt Stan Wawrinka is, aki a francia Jeremy Chardyt győzte le.

Ez azt is jelenti, hogy párosban vissza kell lépnie Fucsovicsnak, ugyanis nemcsak ő, hanem spanyol társa, Fernando Verdasco is továbbjutott, így a helyükre más párosnak kell beugrania. Fucsovicsék egyébként az elsőként kiemelt Mate Pavic–Bruno Soares párossal vívtak volna meg.