16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 2
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 2
Portugália 1
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02. ÉLŐ
Szerbia 2
Svájc 2
974 Stadion G csoport
20:00, December 02. ÉLŐ
Kamerun 0
Brazília 0

A bozóttüzek miatt pocsék a levegő, elhalasztották az AusOpen meccseit

2020.01.15. 08:31

Kétszer is el kellett halasztani a tenisz Australian Open selejtező mérkőzéseit szerdán Melbourne-ben, mert az Ausztráliában tomboló bozóttüzek miatt nagyon megromlott a levegőminőség, írja a BBC.

A meccsek helyi idő szerint 13 órakor kezdődtek volna, de először heves esőzés, majd az egészségtelennek minősített. füsttel teli levegő miatt csúszott a program, összességében három órával később játszottak a teniszezők.

A Victoria állambeli környezetvédelmi hatóság szerint a nap folyamán javulhat majd a levegőminőség, mert újabb esők érkezhetnek.

A globális levegőminőségi adatokat összesítő IQ Air Quality Visual adatai szerint Ausztrália második legnagyobb városában a legrosszabb a levegő minősége az egész világon a bozóttüzek miatt keletkezett füst és por miatt. Melbourne-ben kedden sorozatban második nap nyilvánították veszélyesnek a város levegőjét. A hatóságok ezért felszólították a lakókat, hogy ne hagyják el otthonaikat, vigyék zárt helyre az állataikat, és csukják be az ablakokat.

A rossz levegő kedden is problémát okozott, a szlovén Dalila Jakupovic olyan köhögőrohamot kapott meccs közben, hogy képtelen volt folytatni a játékot.

A magyar Jani Réka Luca is a főtáblára jutásért játszott, de kikapott az amerikai Allie Kiicktől. Az első szett fordulatosan alakult, a magyar kétszer nyerte el ellenfele adogatását, ám háromszor bukta el a sajátját, így 7:5-re elveszítette a játszmát. A másodikban már egyértelműen jobb volt az amerikai és esélyt sem adott a magyar teniszezőnek, akit 101 perc alatt búcsúztatott.

A selejtező másik magyar érdekeltje, Bondár Anna mindössze 19 percet töltött a pályán, amikor 2:2-es állásnál félbeszakították a cseh Barbora Krejcikova ellen meccsét.  • Hírek
  • Hírek