Fucsovics bejutott a legjobb 16 közé az Australian Openen

2020.01.24. 08:11

A Melbourne-ben megrendezett Australian Open tenisztorna harmadik fordulójában is nyerni tudott Fucsovics Márton, és ezzel bejutott a legjobb 16 közé. Ellenfele a világranglista 80. helyén álló 22 éves Tommy Paul volt: a magyar teniszező 106 perces meccsen, 6:1, 6:1, 6:4-re tudott nyerni az amerikai ellen. 

A meccs után Fucsovics azt mondta az Eurosportnak, hogy jól érezte magát a pályán, az időjárás is ideális volt, végre nem fújt a szél és túl meleg sem volt. Érezte a meccs előtt, hogy összejöhet a 16 közé jutás, ezért döntött úgy, hogy párosban nem lép pályára és csak az egyénire koncentrál. 

A következő körben igazi világsztár lehet Fucsovics ellenfele: a Roger Federer–John Millman mérkőzés győztesével találkozik majd.

Két éve már játszott Federer ellen Fucsovics; akkor szintén az Australian Openen és szintén a negyedik körben találkoztak. Nem vallott szégyent a magyar játékos, Federer 6:4, 7:6, 6:2-re győzött.  Fucsovics azt reméli, hogy ezúttal is Federer lesz az ellenfele. 

A Federer-Millman mérkőzést  pénteken magyar idő szerint 10:30-kor rendezik. 

 A női párosok első fordulójában a 2019-es döntős, két éve győztes Babost Tímea, Kristina Mladenovic páros két játszmában győzte le a Dalila Jakupovic, Raluca Olaru párost. A másik magyar, Stollár Fanny Dajana Jasztremszkával párban kikapott a Kveta Peschke-Demi Schuurs párostól.