Nadal kibombázta a labdaszedő kislányt, majd adott neki egy puszit

GettyImages-1201434053
2020.01.24. 10:09

Az Australian Open tenisztorna második fordulójában Rafael Nadal az argentin Federico Delbonis ellen lépett pályára. A spanyol sztárteniszező 6:3, 7:6, 6:1-re nyert, de nem a végeredmény miatt marad az emlékezetes a mérkőzés. 

A harmadik szettben Delbonis  szervája után Nadal telibe találta a labdával az egyik labdaszedő kislány fejét.

A közönség felhördült az ijesztő jelenet láttán. Nadal rögtön odament a labdaszedőhöz, hogy megnézze, minden rendben van-e, majd adott neki egy puszit. A meccs végén a teniszező megint odament a kislányhoz, és odaadta neki az egyik csuklószorítóját. 

A meccs utáni interjúban arról beszélt Nadal, hogy nagyon megijedt, amikor látta, mi történt. Gyors volt a labda, de a kislány bátran viselte a dolgot. Pályafutása legijesztőbb jelenetének nevezte az esetet, örül, hogy nem esett baja a labdaszedőnek. 

A kislányt Anita Birchallnak hívják, a meccs után is találkozott Nadallal, a játékos leült vele beszélgetni egy kicsit. A riportereknek azt monda, hihetetlen élmény volt számára, hogy találkozhatott Nadallal, mert ő a kedvenc teniszezője, egy aláírt sapkát is kapott tőle. Mint kiderült, ez volt az első meccse labdaszedőként. Nagyon jól esett neki, hogy rögtön odajött hozzá, miután eltalálta, mert a legtöbb játékos nem ilyen kedves hasonló szituációban. 

 (Borítókép: Rafael Nadal az Australian Openen január 23-án.  Fotós: Tpn Ügynökség: Getty Images)  • Hírek
  • Hitelkártya