Ákos, Bátor
4 °C
10 °C

Bizonytalan Fucsovics Davis-kupa-szereplése

2020.01.27. 11:00

Kérdéses Fucsovics Márton játéka a teniszezők Davis-kupájában, melyben a magyar válogatott március 6-án és 7-én Debrecenben fogadja a belgákat a világcsoportban, írja az MTI.

A világranglistán legmagasabban jegyzett magyar férfi teniszező, aki várhatóan az 54. helyre jön fel az Australian Open után, a Roger Federerrel szemben elszenvedett nyolcaddöntős vereségét követően tartott sajtótájékoztatón beszélt arról: nem biztos, hogy pályára lép a magyar válogatott színeiben a Davis-kupában.

A 27 éves játékos egy belga újságíró kérdésére úgy reagált:

van némi problémája a szövetséggel.

Fucsovics hozzátette, hogy a magyar csapatnak nélküle is lehet esélye a belgák ellen salakon. A belgáknál David Goffin játéka kérdéses, Steve Darcis pedig visszavonult. A selejtező győztese a novemberi, 18 csapatos madridi fináléban küzdhet meg a világ legjobb csapataival.

A legjobb magyar férfi teniszező és a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) viszony azután romlott meg, hogy Fucsovics egy nyílt levélben megalázó és méltatlan körülményekről írt. Később aztán arról írt, hogy a Davis-kupa-meccsek után járó pénz, amit a nemzetközi szövetség (ITF) utalt, az MTSZ-nél maradt, és a játékosok nem kaptak belőle. Fucsovics és a szövetség közti konfliktus ennek az elszámolási vitának lett a következménye.