Babos Tímea harmadszor Grand Slam-bajnok párosban

Babos Tímea - Kristina Mladenovic az AusOpen-döntőben

Vége
000 1OK4RD

A legfontosabbak

Iván András
2020.01.31. 09:43

Összefoglaló

Babos Tímea Kristina Mladenoviccsal az oldalán megnyerte az Australian Opent női párosban
A második kiemelt magyar-francia kettős ellenfele az 1. kiemeltHszie Szu-vej, Barbora Strýcová tajvani, cseh kettős volt a döntőben
Az első szett a nagyszerűen kezdő Baboséké 6:2-re
A második szettben is domináltak, 6:1 lett a vége
Babosék zsinórban harmadik éve voltak döntősök Melbourne-ben, előtte 2018-ban győztek
Összességében harmadik Grand Slam-győzelmük volt
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Babos és Mladenovic nagy játékkal, simán verték az első kiemelt párost a döntőben. A mérkőzés alakulását itt foglaltuk össze.

  • Babos következett beszéddel, mosolyogva mondta, hogy az érzelmes rész Mladenovicnak jutott. „Nagyon szeretjük Ausztráliát és ezt a pályát. A teljesítményünk minden évben egyre jobb. Köszönjük, örülünk, hogy együtt élhettük át veletek ezt az élményt” – mondta a közönségnek. Ő is gratulált az ellenfélnek, megköszönte a saját csapatuknak. „Mindenképpen vissza fogunk jönni.”

  • Babosék magasba emelték a trófeát. Mladenovic kezdte a beszédet. Gratulált az ellenfél kettősnek, majd Baboshoz fordult a mikrofont felemelve. „Tímea nemcsak a párospartnerem, hanem nagyon sok dolgon mentünk keresztül pályán, és pályán kívül is. Nagyon köszönöm, hogy játsszol velem, a legjobb partnerem vagy” – mondta a korábban is legjobb barátnőjének nevezett magyar teniszezőről.

  • Strycová gratulált Baboséknak, Hszie mosolyogva állította be a magasságához a mikrofont. A cseh teniszező tajvani partnerének is köszönetet mondott. Végül pedig a közönség támogatását köszönte meg, mielőtt visszajött a szponzoroknak és a tornaigazgatónak is köszönetet mondani.

  • Game, set, match
    Babos, Mladenovic
    6:2, 6:1

    Mladenovic nyerő returnjével van vége. Babosék nagyszerű játékkal győztek, az első szett után a másodikban még jobban domináltak. Második Australian Openjüket, harmadik Grand Slamjüket nyerték.

  • Babos és Mladenovic egymásra mosolyogva emelte az öklét. A magyar játékos nagyszerűen röptézett egymás után a hálónál, nem tudták visszatenni az utolsó labdáját. Hszie újból rontott, hosszú lett a röptéje. Nagyszerű Babos-returnnel két meccslabda. 15-40.

  • Babos egyik labdája megcsúszott a hálón, végül Strycová lecsapással fejezte be. Hszie hibázott bele a következő pontba. Babos egyenesét valahogy megfogta Strycová, de aztán Mladenovic befejezte a pontot. Nem jönnek most jól Babos első szervái, de a másodikkal is meglepte Strycovát, Mladenovic röptével lezárta. Babos ütötte hálóba a tenyerest, aztán Strycová nem tudta lekezelni a röptét. (6:2, 5:1)

  • Brék
    Babos, Mladenovic
    4:1

    Szép fogadás Mladenovictól, Hszie megint elrontotta.

  • Mladenovic rázta az öklét, a francia jól ütött el Strycová és Hszie között. A tajvani megpróbált meghúzni egy keresztet, de széles lett. Hszie következő adogatásával meglepte Mladenovicot, hálóba ütötte a returnt. Utána a tajvani Babos labdájába belelépve hálóba ütötte. 15-40.

  • Strycová megindult a hálónál az egyik irányba, Mladenovic simán ütötte be a másik oldalra a nyerőt. Babos nagyszerű fonák röptével villant meg a következő pontnál. Jó szerva, kint pattant Hszie returnje. Babos röptéje után Mladenovic könnyedén fejezte be lecsapással. (6:2, 3:1)

  • Brék
    Babos, Mladenovic
    2:1

    Strycová ütötte szélesre a fonákot. A negyedik bréklabdánál a cseh jó második szervát ütött, de aztán védekezésre kényszerült az ellenfél páros, végül Babosék nagy kiáltás kíséretében megcsinálták a bréket.

  • Ismét bevágta Mladenovic a fonák kereszt returnt. A második bréklabdánál Babos ütötte hálóba a fogadást. Mladenovic következő returnje is a hálóban kötött ki, aztán viszont Babos szép fogadása után a francia lecsapással hozta a pontot. Strycová nem tudta visszarakni Babos röptéjét, újabb bréklabda. Babos nagyot futott, még odaért Hszie röptéjére, de nem ment át a labda.

  • Jó szerva Strycovától, a következő pont is az ellenfélé. Aztán azonban Mladenovic ütött jó returnt, a következő pontnál pedig Babos fogadott hatékonyan. Újabb kemény return a franciától, Strycová nem tudta kezelni. Bréklabda, Hszie hárította lecsapással.

  • 0-15-tel indult Babos adogatása, utána is a tajvani kezében volt a pont, de belehibázott. Nagyszerű szerva Babostól. Hszie rövidült le folyamatosan, Babos jött fel a hálóhoz, nem tudott már átemelni a tajvani. Szép hosszan tett röpte Mladenovictól. (6:2, 1:1)

  • Hszie szervájánál kettős hibával jutottak bréklabdához Babosék, de aztán a magyar teniszező returnjét lekezelte Strycová a hálónál. Babos szépen hajolt le a hálónál, Mladenovic átütött felette, de Hszie könnyedén fejezte be. Babos returnjét a vonalbíró kint látta, a székbíró felülbírálta. Újrajátsszák a pontot. Babos nagyon keményen játszott fonák keresztekkel, de végül nem tudták megcsinálni a pontot, Mladenovic nem jól nyúlt a labdába. (6:2, 0:1)

  • Nagyszerű játékkal kezdtek Babosék az első kiemelt páros ellen a melbourne-i döntőben. A szett közepén ugyan visszaengedték a meccsbe az ellenfelet, de aztán megint át tudták venni az irányítást. Mladenovic egy elveszített adogatógém ellenére második szervákkal is jól tudott operálni, míg Babos adogatásánál öt bréklabdát is hárítani tudtak.

  • Szett
    Babos, Mladenovic
    6:2

    Hszie mosolygott, miután sikerült elütnie Babosék között. Mladenovic is kérte a székbírótól, hogy mondja be újra, ne használjanak vakukat a közönségben. Strycová hálóba ütötte, majd jó második szerva Mladenovictól, Babos a hálónál lecsapással fejezte be. Megint második szervával zavarta meg az ellenfelet Mladenovic. Két szettlabdához jutottak Babosék. Mladenovic kezében volt a lendített röpte, de hálóba bombázta. Strycová nem tudta pályára tenni a második szettlabdánál a returnt.

  • Brék
    Babos, Mladenovic
    5:2

    Kettős hibát ütött Hszie, aztán Mladenovic ütése megcsúszott a hálón, az oldalvonalra pattanva a tajvani már nem tudta visszatenni. Mladenovic hoszzan játszott hátulról, Hszie végül hosszúra ütötte a tenyerest. Óriási fonák egyenes nyerő a végére Babostól, semmire vették el az ellenfél adogatását.

  • Hszie labdáját nem tudta visszatenni a hálónál Mladenovic, pedig egyet megoldott. Babos megint kiszólt a vakuk miatt. A harmadik bréklabdánál keményen játszott hátulról, Mladenovic levadászta a hálónál a labdát röptével, ezt is hárították. Babos bevágott egy ászt, aztán újabb nagyszerű szerva után simán befejezték. (4:2)

  • Hszie returnje nagyon vonal közeli volt, Mladenovic elengedte, a challenge után látszott, hogy tényleg kint volt a tajvani labdája. A második brékabdát lecsapással intézte el a francia. Babos szépen váltott keresztről egyenesre hátulról, a háló tetején megcsúszva ment át a nyerő. Utána viszont Strycová labdája pattant át védhetetlenül a hálóról.

  • Babos adogatásánál az első pont Strycová röptéjével az ellenfélé. Utána Babos jó tenyerese után Mladenovic lecsapással fejezte be. Egy vaku zavarta meg Babost a következő adogatásnál, végül kettős hibát ütött. A kezükben volt a következő pont, de Hszie mégis elütött Mladenovic mellett. 15-40.

  • Brék
    Babos, Mladenovic
    3:2

    Szép röpte Babostól, Strycová elcsúszott hátul a labdára mozdulva. A vonalra visszatett return Babostól, a cseh nem tudta már pályára tenni. Mladenovic kezében volt a következő pont, de szélesre ütötte a tenyerest. Jó szervát nehezen adott vissza Babos, Strycová lecsapással fejezte be. Mladenovic középre ütötte, Hszie és Strycová is odanyúlt, nem tudták áttenni. Babos fonákját már csak a hálóba tudták visszaadni a bréklabdánál, újra előnyben a magyar, francia kettős.

  • Brék
    Hszie, Strycová
    2:2

    Mladenovic hálóba vágta a tenyerest a második bréklabdánál. 40-0-ről bukták el Babosék a szervát.

  • Babos elindult a hálónál a másik irányba, Hszie észrevette, és beütötte a megnyíló helyre a nyerőt. Bréklabdához jutott az ellenfél, de Mladenovic szép tenyeres nyerővel hárította a hálóhoz érkezve. Mladenovic kettős hibájával újabb bréklabdához jutottak Strycováék.

  • Mladenovic második szerva után is jól játszott a hálónál álló Strycovára, a cseh elrontotta. Megint Strycová ütötte hosszúra a következő pontnál, aztán Hszie returnje lett hosszú a francia második szervájánál. Hszie jól lépett be a hálónál, de lett volna esélye elütni Mladenovicnak. A francia lecsapását visszakanalazta Strycová reflexből, Babos már nem tudta átrakni a hálónál. A következő pontnál Mladenovic átemelését könnyedén szedte le Strycová. 

  • Hszie szervája sebezhetőbb, jó return után Babos fejezte be röptével a hálónál. Utána viszont hosszúra ütötték. Mladenovic jól mozgott a következő pontnál, 15-30 után viszont hálóba ütötte Babos a returnt, majd a francia fogadása lett hosszú. A székbíró mondta be, hogy kint volt az ellenfél fonák keresztje, de a challenge mutatta, hogy kicsitcsípte a vonalat. Az újrajátszott pontot Hszie nyerővel zárta le. (2:1)

  • Jól játszották a pontot, Babos hátulról készített elő, Mladenovic röptével fejezte be. Babos testre adott szerváját Strycová a francia kezére adta, újabb jó röpte. Babosnak a nyesés is bejött a jó szerva után, Hszie a hálóba ütötte. Nagyszerű fonák kereszt nyerő a magyar játékostól. (2:0)

  • Mladenovic jól röptézett, Babos hátulról tartotta a labdát, de aztán Strycová el tudott ütni a francia mellett. Egy hálón megpattanó labda után Babos elrontotta a röptét. A következő pontnál Babos tenyerese pont Strycová kezére ment. 15-40 Babos adogatásánál.

  • Brék
    Babos, Mladenovic
    1:0

    Mindketten szépen játszottak, Mladenovic el tudott ütni a végén, rögtön brékelőnyben Babosék.

  • Strycová kezdte az adogatást, az első pont Baboséké, Mladenovic ütötte egy fonák nyerőt hátulról. Babos ütését Hszie röptével levadászta, de aztán jól olvasta a francia a szervát, újabb fonák nyerő. Babos szép hosszan ütötte a returnt, majd jól röptézett a hálónál is. 15-40.