Federerről másolja új szerváját Fucsovics

2020.02.06. 15:25

Rengeteget dolgozott a szerváján az idei Australian Open nyolcaddöntőjébe jutó, ott Roger Federertől kikapó Fucsovics Márton, aki pont az őt legyőző Federer után mintázza az új adogatását – árulta el a Sport TV-nek.

Abban mindannyian egyetértettünk, hogy a szervámon kell rengeteget dolgozni, és az első edzésen ezzel is kezdtük. Videózással indítottunk, az én szervámat Roger Federer szervájához hasonlítottuk, és azonnal el is kezdtünk rajta dolgozni

mondta Fucsovics.

Elmondta, az volt gond korábban, hogy a feldobás után, mikor fent van az ütő, a könyöke nagyon alacsonyan volt, és így nem tudta ráborítani az ütő fejét, most viszont már picit nagyobb lendülettel viszi hátra az ütőt, így jobban tudja lefelé csapni a labdát. Az új mozdulathoz elég gyorsan alkalmazkodott, az AusOpen első három körében szinte nem is rontott első szervát érzése szerint.

A jelenleg a világranglista 53. helyén álló Fucsovics célja, hogy visszajusson a top 50-be, de ahogy a Mol Csapat kérdésére elmondta egy másik csütörtöki médiamegjelenésben, a Davis-kupa és az olimpiai szereplés is kiemelt állomásai lesznek az évnek.

A teljes beszélgetést csütörtök est e 18.15-től, a Sport1 Mai helyzet című műsorában adják le.