Federer 51 954 néző előtt győzte le Nadalt

2020.02.08. 08:33

Nézőrekordot döntött Roger Federer és Rafael Nadal jótékonysági teniszmérkőzése Fokvárosban, írja az MTI.

A sportág két legeredményesebb férfi játékosának összecsapását 51 954 néző tekintette meg pénteken a Fokváros Stadionban.

Az Atlanti-óceán partján álló, 55 ezres befogadóképességű stadiont a 2010-es labdarúgó-világbajnokságra építették. A vb-n nyolc mérkőzést, köztük a Hollandia-Uruguay elődöntőt rendeztek itt.

A tenisz korábbi nézőrekordja Federer és a német Alexander Zverev bemutató mérkőzésén született novemberben Mexikóvárosban, ahol 42 517 szurkoló látogatott ki a világ második legnagyobb bikaviadal-arénájába.

A fokvárosi gálán – amelynek felvezető páros meccsén Bill Gates milliárdos üzletember, és a dél-afrikai műsorvezető és humorista, Trevor Noah is pályára lépett – a két szupersztár találkozóját Federer 6:4, 3:6, 6:3-ra nyerte meg.

A mobil keménypálya borításáról a magyar Rebound Sports nevű cég gondoskodott, a festés Budapesten készült salakszínben – utalva Nadal kedvenc borítására –, majd a játékteret vízi úton szállították Dél-Afrikába.

A Meccs Afrikáért elnevezésű gálán Federer már hatodszor gyűjtött pénzt a hátrányos helyzetű gyermekek támogatásával foglalkozó alapítványa számára, korábban háromszor Zürich, kétszer pedig az Egyesült Államok volt a helyszín.

Tenisz, bemutató mérkőzés (Fokváros)

Federer (svájci)–Nadal (spanyol) 6:4, 3:6, 6:3  • Hírek
  • Csok