Harmincöt év után van újra két top 100-as magyar férfi teniszező

2020.02.19. 13:02

Balázs Attila betegen játszva jutott be a Rio de Janeiró-i tenisztorna nyolcaddöntőjében, és az így szerzett pontokkal már ő is top 100-as játékos lesz az ATP világranglistáján Fucsovics Márton mellett.

A magyar szövetség tájékoztatása alapján az élő világranglista szerint Balázs Attila pillanatnyilag a 100. helyen áll. Ezt az álomhatárt az elmúlt harminc évben a magyar férfi teniszezők közül Noszály Sándornak, Sávolt Attilának, valamint Fucsovics Mártonnak sikerült elérnie. Arra pedig, hogy két magyar egyszerre legyen az elitben, nem volt példa a fenti időszakban.

Ez legutóbb 1982 és 1985 között fordult elő, méghozzá a világranglistán akkor a 12. helyig jutó Taróczy Balázsnak, illetve az 1984. júliusának végén karriercsúcsot beállító (53.) Kuhárszky Zoltánnak.

A szerencsés vesztesként főtáblára került a világranglistán még 106. Balázs Attila kedden 6:4, 6:3-ra legyőzte a 2016-os bajnok uruguayi Pablo Cuevast (46.), majd elsőként a korábbi történésekről beszélt az MTI-nek:

„A második verseny, Buenos Aires után lebetegedtem, torokgyulladás miatt két-három napig nem is edzettem, és elég erőtlenül érkeztem ide, Rióba. A főtáblára jutásért iszonyúan rossz napot fogtam ki, akkor csengett le a betegség, ráadásul az ellenfelem nagyon jól játszott. Szerencsére mégis feljutottam a selejtezőből, és jól jött, hogy nem hétfőn kellett játszani, kedden pedig már tudtam élni a lehetőségeimmel."

Az MTK játékosa a nyolcaddöntőben a 88. helyen álló brazil Thiago Monteiróval játszik, aki kedden a negyedik kiemelt argentin Guido Pellát (26.) búcsúztatta. A meccs magyar idő szerint 23 óra körül kezdődik.