Elmarad a Grand Slamek utáni legnagyobb tenisztorna

2020.03.09. 08:22

Elmarad a hétvégi Indian Wells-i keménypályás tenisztorna, jelentették be a szervezők vasárnap. A verseny helyszínének közelében is felbukkant a koronavírus, ezért döntöttek az év első ATP 1000-es tornájának törlése mellett. A kaliforniai tornán Fucsovics Márton és Babos Tímea is indult volna. 

Tommy Haas, a torna igazgatója a közleményben arról beszélt, hogy felkészültek arra, hogy egy másik időpontban tartsák meg az eseményt, ennek lehetőségeit még vizsgálják. A már megvásárolt jegyeket visszatérítik, vagy a 2021-es tornára érvényes kuponokra cserélik. 

A koronavírus-járvány miatt különböző óvintézkedéseket vezettek be a tenisz ATP- és WTA-tornákon. A játékosokat arra kérték, hogy a meccsek közben ne dobják ki a nézők közé az általuk használt törölközőket, az izzadtságot felszívó csukló- és fejpántokat. A teniszezők nem nyúlhatnak az autogramvadász nézők által feléjük nyújtott tollakat, labdákat és egyéb dolgokat. A meccsek előtt a játékosokat kísérő gyerekeket nem lehet kézen fogni, a labdaszedők kesztyűben dolgoznak. A szabályokat többek között Indian Wellsben tesztelték volna. Az Egyesült Államokban eddig 500 fertőzöttről tudni.