Nadal és Murray összekerült a virtuális tenisztornán

2020.04.25. 14:25 Módosítva: 2020.04.25. 17:09

Egy csoportba került Rafael Nadal és a szintén volt világelső Andy Murray a hétfőn kezdődő virtuális madridi tenisztornán.

A sorsolást Lars Graff korábbi versenybíró, az ATP alelnöke vezényelte le otthonából, és a 16 fős férfi mezőnyben az 1-es kvartettben kapott helyet a 19-szeres Grand Slam-bajnok Nadal, a háromszoros Grand Slam-győztes Murray, a kanadai Denis Shapovalov és a nagy videojátékos hírében álló francia Gaël Monfils.

Nadal és Murray kedden nyilvános élő videobeszélgetésben vallott arról, hogy mennyire kiestek a ritmusból a koronavírus-járvány miatti szünetben. A világranglista-2. spanyol másfél hónapja nem fogott ütőt – ráadásul a játékkonzollal is csak nemrég ismerkedett meg –, míg a skótok kétszeres olimpiai bajnoka azt mesélte, hogy öt hete nem ütött labdába.

A jövő hétre kiírt madridi salakpályás verseny pótlására kitalált virtuális tornán a többi csoportban az osztrák Dominic Thiem, az argentin Diego Schwartzman, az amerikai John Isner, a görög Sztefanosz Cicipasz, az olasz Fabio Fognini, a japán Nisikori Kej, az amerikai Frances Tiafoe, a német Alexander Zverev, a belga David Goffin, az orosz Karen Hacsanov, a francia Lucas Pouille és a már visszavonult spanyol David Ferrer kapott helyet, írja az MTI.

A női mezőnyt a cseh Karolína Plíšková, a svájci Belinda Bencic, a francia Fiona Ferro, a spanyol Carla Suarez Navarro, az ukrán Jelina Szvitolina, a magyar származású brit Johanna Konta, a fehérorosz Viktorija Azarenka, a román Sorana Cirstea, a holland Kiki Bertens, a német Angelique Kerber, a kanadai Eugenie Bouchard, a horvát Donna Vekić, a kanadai Bianca Andreescu, az amerikai Madison Keys, a francia Kristina Mladenovic és a visszavonult dán Caroline Wozniacki alkotja.

Miközben pedig többen a virtuális tornára készülnek, Kevin Krawietz, a tavalyi Roland Garrost Andreas Miesszel az oldalán párosban megnyerő német teniszező a Spiegelnek arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány alatti szünetben München közelében egy boltban kezdett el dolgozni. Mint mondta, már régóta ki akart próbálni valamilyen más munkát is. 

„Április eleje óta 450 eurós heti bérért egy diszkontban dolgozom. Polcokat töltök fel, kiürült dobozokat viszek vissza a raktárba, és fertőtlenítőszerrel fújom be a bevásárlókocsikat a bejárat előtt. A kasszába azonban még nem mehetek” – mesélte a 28 éves játékos, aki egy éve a Roland Garros megnyeréséért 290 ezer eurót (101 millió forint) kapott. A páros világranglistán jelenleg 13. Krawietz elmondta, különengedéllyel edzhet egy csarnokban heti három-négy alkalommal, ezenkívül görkörcsolyázással tartja formában magát.

A sportág eseményei március eleje óta szünetelnek a járvány miatt, és leghamarabb július közepén kezdődhetnek meg ismét. Ez számos alacsonyabban rangsorolt teniszezőt nehéz helyzetbe hozott anyagilag, a megsegítésükért többek között Novak Djokovic, Rafael Nadal és Roger Federer is felszólalt.