Rafael Nadal: 2020 gyakorlatilag elveszett

2020.05.05. 13:14

A világranglista második Rafael Nadal szkeptikus, hogy még idén újraindulhat-e a versenyszerű tenisz. Úgy számol, a jövő évi Australian Open lesz az első verseny, ahol elindulhat. 

Aláírnám, ha készen állnánk 2021-re. Jobban aggaszt az Australian Open sorsa, mint az, hogy mi történik az év hátralevő részében. Úgy vélem, 2020 gyakorlatilag elveszett. Remélem, a jövő évben újraindulhatunk. Nagyon remélem, hogy így lesz

- nyilatkozta az El Paísnak a 19-szeres Grand Slam-győztes spanyol teniszező. A koronavírus-járvány miatt - a második világháború óta először - idén elmarad a nagy múltú wimbledoni tenisztorna, a US Open és a Roland Garros megrendezése pedig kétséges. Jelen állás szerint a Roland Garrost szeptember 20. és október 4. között tartanák, míg a US Opent augusztus 24. és szeptember 13. között. Az Egyesült Államokban eddig 69 ezren, Franciaországban 25 ezren vesztették életüket a koronavírus következtében. 

A versenyek elmaradása a hátrébb rangsorolt játékosokat anyagilag is nehéz helyzetbe hozta. Április elején teniszezők egy csoportja a Nemzetközi Tenisz Szövetségtől (ITF) kér anyagi támogatást, mert a koronavírus-járvány miatt elapadt egyetlen bevételi forrásuk, az ATP és a WTA is június elejéig felfüggesztette az összes versenyét. A női világranglista 375. helyén álló grúz Sofia Sapatava indította el azt az online petíciót, amelyhez már több mint 1350-en csatlakoztak.  (MTI)