Saját teniszpályája volt az üdülőnek, ahol Djokovic a karantént töltötte

2020.05.26. 15:04

Két hónapos karantén után térhetett vissza Spanyolországból hazájába a 17-szeres Grand Slam-győztes teniszező, Novak Djokovic, írja az MTI. A világranglista élén álló szerb játékos még március közepén utazott el családjával Marbellára, hogy meglátogassa a testvérét, a koronavírus-járvány kitörése miatt azonban az országban ragadt. A karantén ellenére nem kell nagyon sajnálni Djokovicot, a bérelt házukban teniszpálya is volt, így mindennap tudott edzeni. 

Ugyanakkor nem posztoltam videókat onnan, hogy ne bosszantsam fel azokat a játékostársaimat, akiknek nem volt erre lehetőségük. Mindenesetre remek formában vagyok

- nyilatkozta a 33 teniszező immár Belgrádban. Mivel a járvány miatt június végéig biztosan nem rendeznek komolyabb profi versenyeket, Djokovic saját tornát kezdett el szervezni a régióban. A meghívásos Adria Tour június 13-án kezdődik Belgrádban, és július 5-én ér véget Szarajevóban. Djokovic az összes helyszínen pályára lép, többek között az osztrák Dominic Thiem, a bolgár Grigor Dimitrov és a német Alexander Zverev ellen fog játszani.

Roger Federer eközben arról beszélt nemrég, hogy még az edzésnek sem látja értelmét a jelenlegi helyzetben, inkább a pihenésre összepontosít. A világranglista-második Rafael Nadal pedig úgy nyilatkozott, hogy a 2020-as év elveszett, inkább a jövő évi Australian Open miatt aggódik.