Bardóczky Kornélt látnák szívesen a teniszszövetség elnökeként

2020.05.31. 15:41

Bardóczky Kornélt javasolja a magyar szövetség (MTSZ) szakmai elnökjelöltjének a Vidéki Tenisz, a Teniszezők a Teniszért, valamint a Tiszta Tenisz mozgalom. Az MTI-hez eljuttatott közlemény alapján a mozgalmak szombati közös egyeztetésük alapján elhatárolódnak a szövetség korábbi, súlyos költségvetési hiányt okozó működési anomáliáitól, és azoktól, akik ebben bármilyen aktív vagy passzív szerepet vállaltak.

Az MTSZ június 12-én tart tisztújító közgyűlést, miután május 13-án öt elnökségi tag - Bársony Farkas, Dudik János, Gém Péter, Molnár György és Viszló Csaba - lemondott tisztségéről. Akkor vehették kézhez először, hogy a szövetség hiánya 3,53 milliárd forint.

A három mozgalomnak az MTSZ új vezetősége felé megfogalmazott követelései között szerepel, hogy a sport-államtitkársággal folytatott egyeztetéseken helyezzék előtérbe azt a jogos sportszakmai igényt, hogy a korábbi évekkel ellentétben a sportágunkra szánt források jelentősebb része a szakmai programokra és a klubok, műhelyek támogatására legyen fordítva. Az MTSZ milliárdos összeget kapott a kormánytól tenisztornák rendezésére. 

A három szervezet kérte, hogy a Magyarországra tervezett nemzetközi teniszversenyek megrendezése kapcsán a sportdiplomáciai szempontok és az országimázs fontossága mellett a pénzügyi ráfordítás minden esetben legyen összhangban az adott verseny szakmai értékével.

A műhelytámogatások odaítélése objektív és transzparens módon, pályázati úton történjen, illetve az új szövetségi vezetés számára a vidéki tenisz felzárkóztatása kiemelt stratégia legyen.

Az egyeztetésen részt vevők közös szakmai elnökjelöltként nevezték meg a 41 éves Bardóczky Kornél többszörös magyar bajnok, a Davis Kupa-válogatottban leghosszabb ideig - 15 éven keresztül - szereplő korábbi játékost. Bardóczky legjobb helyezése 254. volt a világranglistán.

A hétfős elnökségbe a vidéki tenisz képviseletében a keleti országrészből Hajnal Istvánt, a nyugati országrészből Hajba Csabát jelölték, továbbá egy-egy korábbi top 100-as női és férfi magyar játékost, Kapros Anikót és Sávolt Attilát. Egyben hangsúlyozták, hosszabb távon indokoltnak látnák az elnökség létszámának növelését hétről kilenc főre.

Az MTSZ tiszteletbeli elnöki pozícióját egy nemzetközileg is kiemelkedően sikeres egykori teniszező számára ajánlanák fel, erre Temesvári Andreát illetve Taróczy Balázst javasolták.

Az MTSZ-ben azt remélik, hogy a kormány ezt az összeget majd konszolidálja.  Utána lehetne megkeresni a felelősöket , akik ezt a tetemes összeget összehozták.  • Tippek
  • Hírek