A járvány miatt elmarad a Magyar Tenisz Szövetség elnökválasztása

2020.06.08. 07:15

A koronavírus-járvány miatt elmarad a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) péntekre kiírt tisztújító közgyűlése, írja az MTI.

Az MTSZ hétfőn éjjel a honlapján közölte, hogy az elnökség a még mindig érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt hozta meg döntését. Az új időpontról a veszélyhelyzet megszüntetése után várható tájékoztatás.

A tisztújító közgyűlésre azért kerül sor, mert május 13-án az elnökség öt tagja - Bársony Farkas, Dudik János, Gém Péter, Molnár György és Viszló Csaba - lemondott tisztségéről. Juhász Gábor főtitkár előzőleg jelezte, hogy a szövetség pénzügyi helyzete miatt egy teljes körű pénzügyi átvilágításra volt szükség, amelyet februárban, Richter Attila korábbi főtitkár lemondása után rendelt el az elnökség. Egy független pénzügyi tanácsadó cég április 21-én készült el az átvilágítással, melynek eredményeképpen az MTSZ 3,533 milliárd forint konszolidációs kérelmet nyújtott be a kormányhoz az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül.

Májusban a Vidéki Tenisz, a Teniszezők a Teniszért, valamint a Tiszta Tenisz mozgalom közösen bejelentette, hogy Bardóczky Kornélt javasolja a - jelenleg Szűcs Lajos által vezetett - MTSZ szakmai elnökjelöltjének. Álláspontjuk szerint olyan elnökjelöltet, elnökségi tagokat és vezető tisztségviselőket támogatnak, akik nem voltak részesei az elmúlt évek vezetésének és döntéshozói testületeinek.

Korábban a Nemzeti Sport és a Népszava is arról írt, hogy Lázár János is esélyes lehet az MTSZ vezetésére.