Nem engedik be Montenegróba Djokovicsot, nem lesz meccs

2020.06.13. 21:51

Elmarad Montenegróban az a férfi tenisztorna, amelynek főszervezője a világelső Novak Djokovic és fivére, Djordje, jelentette az MTI. A négy állomásosra tervezett sorozat szombaton kezdődött Belgrádban, ahol megmérkőzött a világranglista vezetője és honfitársa, Viktor Troicki. A montenegrói versenyre mégsem kerülhet sor, mert a szerb állampolgárok a koronavírus-járvány miatt továbbra sem léphetnek be az országba.

"Hetek óta próbáljuk megszervezni ezt a különleges eseményt, de a kihívások leküzdhetetlennek bizonyultak. Nem utazhatunk Montenegróba. Reméltük, hogy ez megváltozik, de még mindig nem történt meg"

- mondta Djordje Djokovic.

A második fordulóra a horvátországi Zárában (Zadarban) kerül sor jövő hétvégén, az utolsó tornának pedig a boszniai Banja Luka ad otthont július első hétvégéjén.

Szerbiában már enyhítettek a járvány miatti óvintézkedéseken, ennek köszönhetően mintegy 4000 néző figyelhette Djokovic teniszcentrumában többek között Dominic Thiem, Alexander Zverev és Grigor Dimitrov meccseit. Zárában Marin Cilic és Borna Coric is pályára.